یک نهاد حقوق بشری با اعلام خبر اعدام سه زندانی در زندان عادلآباد شیراز توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گزارش داد که یکی از آنها که تبعه افغانستان بوده، سحرگاه پنجشنبه ۲۳ آذر اعدام شده است.
همچنین گزارشهای تکمیلی درباره اعدامها در زندانهای جمهوری اسلامی حاکی از آن است که قوه قضاییه روز چهارشنبه دستکم هفت تن را در زندان مرکزی کرج اعدام کرده است.
در حالی که منابع خبری و حقوق بشری چهارشنبه از اعدام هشت زندانی در پنج شهر ایران خبر داده بودند، یک نهاد حقوق بشری ایرانی مستقر در نروژ پنجشنبه ۲۳ آذر در گزارشهایی از اعدام پنج تن دیگر در کرج و سه تن نیز در شیراز خبر داد.
در پی گزارشها درباره اعدام دو متهم در زندان مرکزی کرج در روز چهارشنبه ۲۲ آذر، سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی تکمیلی اعلام کرد که در آن روز دستکم هفت تن در زندان مرکزی کرج اعدام شدهاند.
این سازمان تأکید کرد که علاوه بر دو زندانی که پیشتر خبر اعدام آنها منتشر شده، پنج زندانی دیگر نیز همزمان با آنها اعدام شدهاند که اتهامهای آنها «محاربه»، «مواد مخدر» و یا «قتل عمد» بوده است.
این نهاد حقوق بشری همچنین در گزارشی دیگر نوشت، پنجشنبه ۲۳ آذر قوه قضاییه جمهوری اسلامی یک تبعه کشور افغانستان به نام «جمیل» را با اتهام «قتل» در زندان مرکزی شیراز معروف به زندان عادلآباد اعدام کرد. نام خانوادگی این زندانی اعدام شده، روشن نیست.
این سازمان همچنین اعلام کرد اطلاع یافته که دوشنبه ۲۰ آذر نیز یک مرد زندانی با هویت «سعید اکبری ۲۷ ساله» با اتهام «قتل» در زندان عادلآباد اعدام شده است.
بنا بر این گزارش، پنجشنبه ۱۶ آذر نیز مقامات قضایی جمهوری اسلامی یک زندانی دیگر به نام «مجتبی ملکپور، ۳۴ ساله، اهل داراب» را با همین اتهام در زندان عادلآباد شیراز اعدام کردند.
در گزارش سازمان حقوق بشر ایران تأکید شده که محل اجرای اعدامها در زندان مرکزی شیراز «از محوطه حیاط» به «یک اتاق مربعشکل در زیرزمین» انتقال یافته و «تمام احکام اعدام در این اتاق کوچک اجرا میشود.»
سازمان حقوق بشر ایران همچنین از اعدام یک زندانی به نام «وحید حاجیپور» در زندان دستگرد اصفهان خبر داد. بنا بر این گزارش، اتهام این شهروند اعدامشده، با «مواد مخدر» مرتبط بوده است.
اتحادیه اروپا جمعه ۱۰ آذر در بیانیهای سرعت اعدامها در ایران را «هولناک» خوانده و خواستار توقف آن شده است.
منابع خبری و حقوق بشری روز چهارشنبه از اعدام دستکم هشت زندانی توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف ایران از جمله قم، کرج، بابل، سنندج، و کرمانشاه، خبر داده بودند.
پگاه بنیهاشمی، پژوهشگر حقوق در دانشگاه شیکاگو، پیش از این به صدای آمریکا گفته که اعدام در طول عمر جمهوری اسلامی همیشه ابزاری برای «سرکوب و رعبآفرینی» بوده است.