منابع حقوق بشری از اعدام دستکم هفت زندانی متهم به ارتکاب جرایم مربوط به مواد مخدر در روز چهارشنبه ۲۴ مرداد در زندانهای مختلف ایران توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی خبر دادند.
بنا بر گزارشها در روز چهارشنبه ۲۴ مرداد، سه زندانی در زندان قزلحصار استان البرز اعدام شدند. همزمان، دو زندانی در سبزوار و دو تن دیگر در اراک اعدام شدند.
بر اساس گزارش هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مقامات قضایی در زندان قزلحصار سه زندانی را که در روزهای گذشته برای اجرای اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بودند، بامداد چهارشنبه اعدام کردند.
یک منبع مطلع مرتبط با زندان قزلحصار، هویت یک تن از اعدامشدگان را بهزاد وفایی اعلام کرد و گفت که این شهروند از سال ۱۳۹۷ در ارتباط با «مواد مخدر» در این زندان به سر میبرد.
هویت یکی دیگر از این اعدامشدگان علی نیازی اعلام شده است. همچنین بنا بر گزارشها نفر سوم که نام او هنوز روشن نیست، «تبعه کشور افغانستان» بوده است.
همزمان، دو زندانی دیگر به نامهای موسیالرضا ابراهیمی و رضا زردکوهی در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر در زندان سبزوار اعدام شدند.
بنا بر گزارش هرانا، موسیالرضا ابراهیمی «حدود سه سال پیش» بازداشت شده و به زندان سبزوار انتقال یافته بود.
سازمان حقوق بشر ایران نیز روز چهارشنبه ۲۴ مرداد اعلام کرد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دو زندانی به نام مهدی حسینی و امیر تسبیحی را که «در پروندههای جداگانه» در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر محکوم شده بودند، در زندان مرکزی اراک اعدام کردند.
مطابق این گزارش، این دو زندانی اعدامشده اهل ساوه بودهاند، مهدی حسینی شش سال قبل و امیر تسبیحی نیز دو سال پیش بازداشت شده بودند.
این نهاد حقوق بشری همچنین یادآوری کرده که اعدام زندانیان در ارتباط با مواد مخدر توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران در چهار سال گذشته «بهطور مستمر و هر ساله، افزایش شدیدی داشته» است و «سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که ۲۵۶ نفر با اتهامهای مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۸۴ درصد افزایش را شاهد بوده و ۴۷۱ اعدام با این اتهام به ثبت رسیده است.»
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در روزهای گذشته روند اعدامها در ایران را «بسیار نگرانکننده» دانست و گفت: «تعداد اعدامهای گزارش شده در سال جاری میلادی به حداقل ۳۴۵ تن میرسد که ۱۵ تن از آنها زن هستند.»