لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۴

اتحادیه اروپا از ایران خواست به وضعیت اجرای کامل توافق اتمی بازگردد


اتحادیه اروپا در واکنش به اعلام تصمیم ایران برای نقض بیشتر توافق اتمی موسوم به برجام،‌ از جمهوری اسلامی خواست به وضعیت اجرای کامل این توافق بازگردد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارلوس مارتین روئیز دی گوردیولا، سخنگوی کمیسیون اروپا در بروکسل، روز پنجشنبه ۱۴ شهریور ماه در جریان یک کنفرانس خبری گفت که رفتارهای ایران مغایر با چارچوبی است که در توافق جامع مشترک بر سر آن توافق شده است.

او افزود: «از ایران می‌خواهیم روند اخیر خود را معکوس کرده و از اقدام‌های این‌چنینی که توافق اتمی را تضعیف می‌کند، پرهیز کند.»

یک روز پیشتر جمهوری اسلامی اعلام کرد قصد دارد نصب سانتریفوژ برای پروژه‌های تحقیقاتی را - که در توافق برجام تعهد داده بود انجام ندهد - از سر بگیرد و به این ترتیب یکی دیگر از بندهای مهم توافق برجام را نقض کند.

این در حالی است که برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز چهارشنبه ​گفت که کارزار فشار حداکثری آمریکا به طور قاطع نشان داده است که هیچ مصونیت یا معافیتی در تحریم‌های ایران در کار نخواهد بود و هر گونه اقدام قابل تحریم، تحریم خواهد شد.

فشار حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین دولت حامی تروریسم، در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

برنامه موشکی ایران، حمایت از گروه های تروریستی و نقض گسترده حقوق بشر از جمله انتقادات آمریکا و دیگر کشورها به رژیم ایران است. آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG