لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۳

حضور دهها هزار مصری در خیابانهای کشور


در حالی که دهها هزار نفر برای نشان دادن حمایت خود از ارتش و اخوان المسلمین خیابانها را پرکرده اند، زدوخوردهایی در قاهره و اسکندریه میان دو طرف درگرفته است.

طرفداران و مخالفان مرسی در اسکندریه یکدیگر را زیر رگباری از سنگ گرفتند. تصویرهای ویدیوئی همچنین نشان می دهد طرفداران مرسی و اخوان المسلمین گلوله های ساچمه ای به سوی مخالفان شلیک می کردند. آخرین خبرها حکایت از کشته شدن ۲ نفر در اسکندریه دارد.

در حالی که ارتش و اخوان المسلمین سعی دارند قدرت و حمایت عمومی از خود را نشان دهند، تلویزیون مصر گفت محمد مرسی به اتهامات گوناگون، از جمله قتل، تحت تحقیق قرار گرفته است.

طرفداران محمد مرسی روز جمعه در برابر مسجد ربیعه العدویه، در شهر نصر، قرارگاه اخوان المسلمین جمع شدند. اخوان المسلمین عکسهایی از گردهمایی هایی به طرفداری ازمرسی در سراسر کشور منتشر کرد.
گزارش ها حاکی است زدوخوردهایی بین طرفداران مرسی و مخالفان او درمیدان تحریر قاهره درگرفت. هلیکوپترهای نظامی در ارتفاع پایین بر فراز چادرهای طرفداران مرسی گشت می زدند.
رویترز به نقل از یک شاهد در اسکندریه می گوید هزاران نفر از طرفداران مرسی با معترضین طرفدار ارتش درگیر شدند.

در همین حال یک قاضی در مصر دستور ادامه بازداشت محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده این کشور را صادر کرده است. محمد مرسی به همکاری با گروه شبه نظامی فلسطینی حماس متهم شده است.

به گزارش «منا» خبرگزاری رسمی مصر، آقای مرسی به دستور قاضی و به منظور تحقیق در مورد این اتهامات ۱۵ روز در بازداشت خواهد بود.

رئیس جمهوری برکنار شده مصر از دوازدهم تیرماه بدون هیچ اتهامی در یک بازداشتگاه مخفی نظامی در بازداشت به سر می برد.

بازجویان در حال تحقیق اند که آیا مرسی در سال ۲۰۱۱ و هنگام قیام مردم مصر علیه حسنی مبارک برای فرار خود و دهها رهبراسلامگرای دیگر مصر از زندان با حماس همکاری کرده بود یا نه.
یکی از سخنگویان اخوان المسلمین ضمن اعتراض به این اتهامها، آنها را نشانه بازگشت به دوران حکومت حسنی مبارک دانست.
هنوز مشخص نیست که آیا آقای مرسی در دادگاه تفهیم اتهام خواهد شد یا نه.

اتهامهای جدید علیه محمد مرسی هنگام مطرح شده که مخالفان رئیس جمهوری برکنار شده خود را آماده تظاهرات عظیمی در روز جمعه می کردند. دهها نفر در درگیریها و خشونتهای هفته های اخیر کشته شده اند.

ژنرال عبدالفتاح السیسی فرمانده ارتش از «تمام مصریان شریف» دعوت کرده است به خیابانها بیایند و از او بخواهند تا با «خشونت و تروریسم» مقابله کند.

خیلی از اسلامگرایان درخواست فرمانده ارتش را مقدمه ای بر سرکوب خشن می دانند و به نوبه خود خواهان تظاهرات طرفدارانشان شده اند. ارتش مصر اخیرا از عنوان «خشونت و تروریسم» برای اشاره به اعمال طرفداران مرسی و اخوان المسلمین استفاده می کند.

یک سخنگوی ارتش تاکید کرده است که بیانیه السیسی هیچ گروه سیاسی را هدف نگرفته است. این سخنگو گفت ارتش به تظاهرات آرام احترام می گذارد ولی با هر گونه خشونت «با قدرت و مصمم» برخورد خواهد کرد.

رهبران جهان نگرانی خود را از افزایش خشونت ها، سرکوب اخوان المسلمین توسط ارتش، و دو قطبی شدن جامعه مصر ابراز داشته اند.

روز پنجشنبه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خواهان خویشتن داری هر دو طرف شد و از تظاهرات صلح آمیز مصریان حمایت کرد.
آقای بان کی مون همچنین گفت ارتش باید به دستگیری ها و دیگر شیوه های آزار پایان دهد. دبیرکل سازمان ملل افزود مرسی و دیگر اعضای بازداشت شده اخوان المسلمین یا باید آزاد شوند یا پرونده آنها مورد بررسی قرار گیرد.
ایالات متحده نیز نگرانی خود را از تقاضای السیسی برای برگزاری تظاهرات چند ساعت بعد از سخنرانی وی در تلویزیون مصر ابراز کرد و دولت امریکا اعلام کرد تحویل جتهای جنگدنه اف ۱۶ را به مصر به تاخیر می اندازد.

روز پنجشنبه کاخ سفید گفت برکناری مرسی را کودتا نمی خواند. در غیر این صورت دولت امریکا موظف بود هرگونه کمک اقتصادی و نظامی به مصر را به حال تعلیق درآورد.

ارتش مصر نیز اتهام کودتا را رد می کند و می گوید متعهد بوده است که بعد از روزها تظاهرات بزرگ علیه مرسی وی را از کار برکنار کند.

تا زمان برکناری حسنی مبارک، ارتش مصر دهها سال بود که صحنه سیاسی کشور را در اختیار داشت و تاریخچه مفصلی از برخورد میان ارتش و اخوان المسلمین در این کشور وجود دارد.
اخوان المسلمین منظم ترین حزب سیاسی مصر به شمار می رود.
XS
SM
MD
LG