یک پرستار آمریکایی که به هنگام مراقبت از بیمار لیبریایی به ابولا مبتلا شده بود، پس از آن که بدنش از آلودگی به ویروس نجات یافت، از بیمارستان مرخص شد و به دیدار پرزیدنت اوباما شتافت.
در این دیدار که روز جمعه درکاخ سفید و اندکی پس از مرخص شدن نینا پم از مؤسسه ملی بهداشت آمریکا در بتسدای مریلند صورت گرفت، آقای اوباما نینا را در آغوش گرفت.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید می گوید رئیس جمهوری آمریکا به هیچ وجه نگران خطر آلوده شدن به این ویروس از راه در آغوش گرفتن پم نبود.
پم، پرستاری ست که در بیمارستانی در دالاس درایالت تگزاس، از نخستین بیمار مبتلا به ابولا درآمریکا مراقبت کرده بود. او روزجمعه به خبرنگاران گفت به خاطر شفا یافتنش شکرگزار است. و افزود اندیشناک دیگر کسانی ست که هم اکنون با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. او به ویژه از پرستار دیگر بیمارستان دالاس، امبر وینزون،یاد کرد که بر اثر پرستاری از توماس اریک دانکن، در بیمارستان پرسبیتارین تگزاس به ابولا آلوده شده است.
نینا پم گفت: «با آن که دیگر ابولا ندارم، اما مدتی طول می کشد تا توانم را بازبیابم».او گفت برای دوران نقاهت نیاز به آرامش دارد. نینا پم قصد دارد به دالاس نزد خانواده و سگش بنتلی بازگردد.
دکتر انتونی فاچی، از مؤسسه ملی بهداشت امریکا روز جمعه به خبرنگاران گفت «باید این را روشن کنم که پم از آلودگی به ابولا شفا یافته است» او گفت در درمان پم از هیچ گونه داروی آزمایشی استفاده نشده و جوانی و سلامت بدنی او در شکست دادن ویروس به کمکش آمده اند.
در درمان خانم پم، پلاسمای خون یکی از نجات یافتگان از ابولا، دکتر کنت برانتلی، پزشک آمریکایی که در لیبریا به هنگام مداوای بیماران به این بیماری مبتلا شده بود، به او تزریق شد.
به گفته مقام های بهداشتی، دربدن وینزون، پرستار دیگر دالاسی که او نیز تحت درمان قرار دارد دیگر نشانه قابل تشخیصی از ویروس وجود ندارد، اما مقام های بیمارستان دانشگاه اموری در آتلانتای جورجیا، تاریخی برای ترخیص او تعیین نکرده اند.
مؤسسه ملی بهداشت در کار ساخت واکسن
روز جمعه، همچنین، سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرد که تا ماه ژوئن آینده صدها هزار واحد واکسن ابولا راهی بازار شود.
مری پل کینی، معاون مدیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت دو واکسن هم اکنون در دست آزمایش های کلینیکی است و پنج واکسن دیگر نیز سال آینده مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
خانم کینی که پس از نشست مدیران صنایع، کارشناسان بهداشت جهانی، بنگاه های دارویی و تأمین کنندگان مالی در ژنو، در کنفرانسی خبری سخن می گفت، پیش بینی کرد که «تا پیش از پایان نیمه اول سال ۲۰۱۵ می توانیم چند صد هزار واحد در دسترس داشته باشیم. این رقم می تواند حدود ۲۰۰ هزار واحد- حال اندکی کم تر یا بیش تر – باشد. »
او افزود: «با آن که می کوشیم امری را که انجام آن سال ها به طول می انجامد، در چند هفته به تحقق درآوریم، اما باید تضمین کنیم که سلامت [واکسن ها] اولویت برتر ماست، و سرعت تولید و میزان آن در درجه دوم اهمیت قرار دارد. او گفت «واکسن گلوله ای سحرآمیز نیست [که به سوی ویروس شلیک شود]. اما داشتن آن می تواند در فرونشاندن موج این اپیدمی نقش بسزایی داشته باشد.»
کینی گفت نتایج پیش رفته ترین آزمایش های بالینی در ماه دسامبر دسترس پذیر خواهد شد. و در صورت مثبت بودن نتایج، آزمایش های بالینی برای سنجش واکسن ها درکشورهای ابولازده به جای ژانویه که پیشتر اعلام شده بود، در دسامبر آغاز خواهد شد.
مبارزان خط اول جبهه نبرد با ابولا، یعنی درمان گران و کارورزان بهداشت، رانندگان آمبولانس ها، ردیابان آلودگان احتمالی، و کارکنان کفن و دفن در استفاده از واکسن در اولویت هستند.
به گفته کینی، کشورهای کمک کننده تعهد کرده اند که مخارج تحقیقات را تأمین کنند. «همه می دانند که برای تهیه واکسن ابولا نباید پول مسئله ای بازدارنده باشد».
تایید مورد بیماری در نیویورک
به گزارش صدای امریکا یکی از مقام های بهداشتی شهر نیویورک روز جمعه از سومین بیمار ابولایی خبر دادند. به گفته این مقام وضعیت دکتر کریگ اسپنسر در حالت ثابت است. دکتر اسپنسر که اخیراً به درمان قربانیان ابولا در گینه مشغول بود، روز پنجشنبه، نخستین بیماری بود که در نیویرورک بیماری او تشخیص داده شد. دکتر اسپنسر در مرکز بیمارستانی بل ویو در ایزولاسیون قرار دارد و به گفته بیل دو بلازیو، شهردار نیویورک، جای نگرانی برای مردم وجود ندارد. مسئولان بهداشتی سرگرم ردیابی کسانی هستند که پیش از بستری شدن اسپنسر، با او تماس داشته اند.
دو بلازیو گفت «سرایت بیماری ابولا بسیار مشکل است و نیویورکی هایی که درتماس با مایعات بدنی یک بیمار بوده اند به هیچ وجه در خطر نیستند.»
اسپنسر روز پنج شنبه سازمان امدادگر و خیریه «پزشکان بدون مرز» را که او برای آن کار میکند از وجود تب و استفراغ که دونشانه این مرضند، آگاه ساخت. او چهارمین نفری ست که درآمریکا به ابولا مبتلا شده است.
باراک اوباما شامگاه پنجشنبه با فرماندار و شهردار نیویورک گفت و گو کرد و آن دو را «از هر گونه کمک فدرال» مطمئن کرد.
نشانه های شکست تلاش ها در مالی
سازمان بهداشت جهانی روز جمعه از وجود نخستین مورد ابولا در مالی خبر داد. بیمار دختری دوساله است که پیش از رفتن به بیمارستان با افراد زیادی درتماس بوده است.کارشناسان هشدار می دهند که این تحول تازه می تواند نشانه شکستی عمده در تلاش های مقام های آفریقابرای مهار کردن بیماری باشد.
وزیر بهداشت مالی گفته است این دختربچه دوساله که از کشور همسایه گینه آمده و اکنون در بیمارستان در مالی بستری ست، با مادربزرگش با اتوبوس سفر می کرده و احتمال می رود در زمانی وارد شده که نشانه های بیماری قابل تشخیص نبوده است. او از بهبود حال این کودک به دلیل درمان زودهنگام خبر داد.
روز جمعه اتحادیه اروپا یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار برای مبارزه با ابولا اختصاص داد. این تصمیم پس از نشست روز پنجشنبه کشورهای عضو اتحادیه در بروکسل اعلام شد.