دو ساعت از وقت خوابتان گذشته و هنوز کار دارید. تکلیف چیست؟ باید بیدار ماند و کار را تمام کرد، یا آن که نیمه تمام رهایش کرد و به رختخواب گرم و نرم پناه برد؟
نشریه هافینگتون پست در گزارشی می نویسد، از دست دادن چند ساعت خواب شبانه، روز بعد عواقبی جدی به بار می آورد ، و در اثبات این ادعا هم هفت دلیل آورده است که چرا آدم های خلاق و سازنده، زود به رختخواب می روند.
وقت خستگی نمی توان مطالب جدید را به خاطر سپرد
میزان و کیفیت خواب نقشی تعیین کننده در توانایی یادگیری اطلاعات جدید دارد. اختلالات خواب تمرکز، توجه و حافظه فعال را مختل می کند و این یعنی، فرد مجبور می شود یک کار را چند بار و با احتمال خطای بالا انجام دهد.
خستگی، آدم را بدخلق می کند
تحقیقات نشان داده که کم خوابی، موجب بی حوصلگی و تغییرات خلقی می شود و می تواند در طولانی مدت مشکلات روحی و روانی جدی، مانند اضطراب و افسردگی، به بار آورد.
بی خوابی حس قضاوت و تصمیم گیری را از بین می برد
بی خوابی توانایی تصمیم گیری و قضاوت را در انسان به شدت کاهش می دهد. نشریه "خواب" در سال ۲۰۰۷ تحقیقی را منتشر کرد که این نتیجه را با تحقیق روی ۷۰۰ نفر که از بی خوابی رنج می بردند، اعلام کرده است.
بی خوابی خطر تصادفات را افزایش می دهد
تحقیقات در مدرسه پزشکی هاروارد می گوید بی خوابی مسئول ۲۴۷ هزار مورد تصادفات و خطاهای انسانی در هر سال است و سالانه ۳۱ میلیارد دلار هزینه روی دست کارفرمایان می گذارد.
بی خوابی سرعت واکنش را در افراد کند می کند و از جمله قوه تشخیص و تصمیم گیری و واکنش افراد در حین رانندگی و واکنش آنها به زمان، کاهش می یابد.
وضع سلامت انسان بر اثر بیخوابی به وخامت می رود
بی خوابی منشاء بسیاری از مشکلات سلامتی است، از جمله اختلالات قلبی، چاقی مفرط و فشار خون، سکته، و دیابت. بی خوابی همچنین سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد و انسان در مقابل بیماری ها مقاومت کمتری از خود نشان می دهد.
خواب آلودگی کارایی بدن را کاهش می دهد
ممکن است که فرد حضور فیزیکی داشته باشد، اما اگر دچار کم خوابی باشد، این به معنای هوشیاری صد در صدی مغزی نیست. تحقیقات می گوید کسری خواب حتی اگر فقط چند ساعت باشد، توانایی فرد برای مقابله با مسائل منفی روزمره را کاهش می دهد.
خستگی توانایی اداره استرس را از بین می برد
بی خوابی استحکام روحی را مختل می کند و توانایی انسان را در مقابله با حوادث پراسترس زندگی فلج می کند.
هافینگتون پست می گوید اگر می خواهید که بدن و مغزتان با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند، هشت ساعت خواب شبانه روزی را از خودتان دریغ نکنید.