نرخ طلا، دلار، و دیگر ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران روز چهارشنبه چهارم بهمن با افزایش شدید و ساعتی رو به رو شده است.
تا زمان تنظیم این گزارش نرخ دلار به «۵۵ هزار و ۷۰۰ تومان» رسیده و هر تمام سکه معروف به «طرح امامی» در روز چهارشنبه «۳۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان» فروخته میشود.
بنا بر اعلام لحظهای وبسایت بنبست، که نرخ ارزهای خارجی و طلا را در بازار ایران گزارش میکند، تنها از یک ساعت گذشته تا لحظه تنظیم این خبر، بهای هر یک دلار آمریکا «۲۵۰ تومان» و هر یک سکه طلای «ٓطرح امامی» به میزان «۱۰۰ هزار تومان» افزایش داشته است.
تلاطم در بازارهای مالی ایران در روزهای گذشته چشمگیر بوده، چنان که قیمت دلار آمریکا در روز یکشنبه اول بهمن کمتر از ۵۴ هزار تومان بود و طی سه روز به کانال ۵۶ هزار تومان نزدیک شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، شاخص کل بورس در پایان معاملات روز سهشنبه سوم بهمن با ۲۶ هزار واحد ریزش به دو میلیون و ۱۲۹ هزار واحد رسید و میزان ۹۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
به گزارش روزنامه «جهان صنعت»، وحید شقاقی شهری، اقتصاددان در ایران، تأکید کرده که «در بازار سرمایه هیچگونه مدیریتی صورت نمیگیرد» و «این بازار به طور کامل رها شده است.»
به گفته این اقتصاددان، «هر کدام از وزارتخانهها و هر دستگاهی به طور مداوم دستورالعمل صادر میکند
و دستورالعملها را هم تغییر میدهد.»
شقاقی شهری همچنین تأکید کرده که «در مصوبات صادرشده مدام نرخها و متغیرهای کلیدی اثرگذار بر بازار سرمایه دستکاری میشود و این تغییرات سردرگمی ایجاد میکند» و «در همین شرایط سهامداران سهمی را میخرند، ولی بعد میبینند که با یک مصوبه ناگهانی بر سودآوری بنگاهها تأثیر منفی گذاشته میشود.»
همچنین، سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی در ایران، با اشاره به دامنه نوسان در معاملات سکه، آن را ناشی از «سیاستهای بگیر و ببند» و «بازارها را با دستور از نوسان انداختن» دانست و در شبکه اجتماعی ایکس گفت که این روند «غیر از سوق دادن سرمایه مردم به بازارهای غیررسمی و نقدی هیچ نفع دیگری ندارد» و مقامات «حتی یک بار نشد به غیر از بستن و محدود کردن به اصل دلایل فکر کنند.»
موج رو به فزونی نرخ طلا و ارز در بازار ایران در حالی است که اعتراضات معیشتی به طور مداوم در شهرهای مختلف در جریان است.
جمشید دموئی، اقتصاددان، با اشاره به «عددهای ساختگی» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دولت جمهوری اسلامی، به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که باید منتظر «تورم بزرگتر» در ایران بود.
همچنین، جمشید اسدی، اقتصاددان نیز به صدای آمریکا گفته که اقتصاد جمهوری اسلامی فرو پاشیده است و دلیل این که هنوز کنار نرفته، این است که هنوز جایگزینی برای آن نیامده است.