یک روزنامه چاپ مشهد در شماره امروز ۲۸ بهمن ماه خود به ریشههای ۵ برابر بودن درخواست طلاق توسط زنان نسبت به مردان پرداخته و نوشته که در خراسان رضوی ۵۸ درصد طلاقها به در خواست زن، ۱۱ درصد به درخواست مرد و ۳۱ درصد هم بصورت توافقی است.
روزنامه «خراسان» این مطلب را به نقل از اداره بهزیستی استان خراسانرضوی اعلام کرده و نوشته که شش دلیل اصلی برای درخواست طلاق در کشور، خشونت خانگی یا پرخاشگری، اعتیاد، خیانت، اختلال روانپزشکی، مهارتهای زندگی و ارتباطی ضعیف و مشکلات یا اختلالات جنسی است.
نویسنده گزارش معتقد است که زنان بیشتر از مردان به این علائم خطر توجه میکنند، زودتر متوجه آنها میشوند و ممکن است به همین دلیل، زودتر درخواست طلاق دهند.
دلایل مطرح شده برای درخواست طلاق که به باور کارشناسان بخشی از عدم تمایل دختران به ازدواج را نیز موجب میشود در حالی است که دولتیها افزایش طلاق و عدم تمایل به ازدواج را ناشی از «زیادهخواهی زنان» میدانند.
در همین رابطه انسیه خزعلی معاون امور زنان دولت ابراهیم رئیسی، روز ۲۱ اردیبهشت ماه، در نشست فعالان حوزه زنان و خانواده در استانداری خراسان رضوی گفته بود: « به گفته رهبر انقلاب، بیش از ۷۰ درصد تجملگرایی به بانوان بازمیگردد، لذا باید در جهاد پیشگیری از اسراف به صورت جدی وارد شویم و سنتها و پویشهای غلط مانند جهیزیه دادن و دیدن را کنار بگذاریم.»
مرور آمارها و خبرها توسط صدای آمریکا نشان میدهد که در کنار عوامل ذکر شده، مسائل اقتصادی نیز به روند رو به رشد طلاق و کاهش ازدواج در ایران دامن زده است.
آمارهای رسمی نشان میدهد در سال ۱۳۸۷ شاخص فلاکت بیش از ۳۵ درصد و و نرخ تورم بیش از ۲۵ درصد بوده که این آمار در پاییز سال ۱۴۰۲ به تورم ۴۴ درصدی رسیده و مشاهدات نشان میدهد شاخص فلاکت از ۶۰ درصد عبور کرده است.
در همین مدت میزان طلاق در سال ۱۳۸۷ بیش از ۱۰۱ هزار طلاق به ثبت رسیده است که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۱۹۰ هزار مورد رسیده است.
ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران نیز هفتم اردیبهشت ماه با انتشار آماری اعلام کرد که بیش از ۴۵ درصد از ازدواجها در ایران ناموفق است و از هر سه ازدواج یک مورد به طلاق منجر میشود.