لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۵

رئیس اتاق بازرگانی تهران از منتفی شدن افزایش تعطیلی آخرهفته‌ها خبر داد؛ آسیب ۸ تا ۱۰ میلیارد دلاری تعطیلی پنجشنبه‌ها


کارمندان دولت
کارمندان دولت

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران امروز گفت که اتاق‌های بازرگانی «به طور کلی با افزایش تعطیلات آخر هفته به طور ویژه تعطیلی پنج شنبه مخالف بودند» زیرا تعطیلی پنج شنبه به گفته او «سالانه ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار آسیب به کشور وارد می‌کند.»

او اظهار امیدواری کرده که دولت آینده در این زمینه «همکاری بیشتری با اتاق‌های بازرگانی» داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی تلاش خود را برای جلوگیری از تصویب لایحه افزایش تعطیلی که مخل کسب و کار بود را «با رویکرد و نگاه ملی» به کار گرفتند، گفت: «بعد از عدم تایید تعطیلی شنبه از سوی شورای نگهبان، تعطیلی پنجشنبه‌ها هم منتفی شد.»

پیش از این و در ۱۲ خرداد ماه، در حالی که هنوز شورای نگهبان در مورد مصوبه مجلس برای افزوده شدن روز شنبه به تعطیلی آخر هفته در ایران اظهار نظری نکرده بود، اعلام شد که «هیات عالی نظارت» در مجمع تشخیص مصلحت با تعطیلی شنبه‌ها مخالفت کرده است.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در جلسه مطبوعاتی آن روز در مورد این مصوبه مجلس گفته بود که بررسی مصوبه مجلس در دستور کار شورای نگهبان قرار دارد و هنوز در مورد آن اقدامی صورت نگرفته است، اما با توجه به اظهار نظر مجمع تشخیص مصلحت رد این مصوبه محتمل به‌نظر می‌رسید.

پس هفته‌ها حاشیه در مورد افزودن یک روز به تعطیلی آخرهفته در ایران، نمایندگان مجلس در نشست ۲۶ اردیبهشت ماه تصویب کرده بودند که روزهای جمعه و شنبه به‌عنوان تعطیلات پایان هفته باشد.

نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری، با ۱۳۶ رای موافق ۶۶ رای مخالف و ۳ رای ممتنع با اصل گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر افزایش تعطیلات آخر هفته موافقت کرده بودند.طبق آن مصوبه، روز شنبه تعطیل می‌شد و ساعت کاری کارمندان از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته کاهش می‌یافت.

در جریان نشست آن روز مجلس، پیشنهاد تعطیل شدن پنجشنبه‌ها نیز به رای گذاشته شد که نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.

تصمیم در مورد افزایش تعطیلی آخر هفته در ایران در هفته‌های گذشته به رو در رویی مخالفان و موافقان تبدیل شده بود. در این زمینه یک عضو هیات رئیسه دوره قبل مجلس شورای اسلامی که این مصوبه را به تصویب رساند از نظرخواهی از برخی از «مراجع مذهبی» خبر داده و اعلام کرده بود که «دفتر سه مرجع» مشکلی با تعطیلی روز شنبه ندارند.

کمیسیون اجتماعی در گزارش خود افزوده شدن روز شنبه به تعطیلی آخر هفته را تصویب و پیشنهاد کرده بود در حالی که مخالفان روز پنجشنبه را پیشنهاد می‌کردند و تعطیلی شنبه‌ها را پیروی از «یهودیان» می‌دانستند.

محسن پیرهادی، عضو هیات‌رئیسه مجلس پیشین اعلام کرده بود که «به‌رغم مانور و اتهام تراشی برخی منتقدان و مخالفان، پس از بررسی‌های دقیقی که صورت گرفت عیان شد، تغییر تعطیلی از «پنج شنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» منع شرعی و قانونی ندارد و تصمیمی حاکمیتی محسوب می‌شود که صرفاً نیاز به یک عزم و رویکرد اصلاح بر اساس منافع و مصالح کشور دارد.»

چندی پیش هم رسانه‌های ایران از نامه‌نگاری رئیس اتاق بازرگانی ایران با علی خامنه‌ای برای گرفتن «حکم حکومتی» برای تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌‌ها با رویکرد مطابق سازی جهانی تعطیلات، خبر داده بودند.

احتمال تعطیلی پنجشنبه‌ها به جای شنبه‌ها که علت اصلی مخالفت با آن تعطیلی شنبه‌ها در اسرائیل بود، موجب نگرانی بخش قابل توجهی از فعالان اقتصادی شده بود. در همین رابطه وب‌سایت «خبرآنلاین» نوشته بود که مصوبه قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، موجی از غم را بر دل بخش خصوصی را نشانده است. آن‌ها معتقدند که با تعطیل کردن پنجشنبه‌ها «فاصله ما با اقتصاد دنیا ۴ روز می‌شود و به جای این‌که عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، بیشتر از دنیا عقب می‌مانیم.»

در بخشی از اصل ۱۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی «تعطیل رسمی هفتگی روز جمعه» اعلام شده است.

XS
SM
MD
LG