لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۷

عضو هیات رئیسه مجلس می‌گوید برای افزودن شنبه‌ها به تعطیلی آخر هفته از «دفتر مراجع» نظرخواهی کرده‌اند


تصمیم در مورد افزایش تعطیلی آخر هفته در ایران در روزهای گذشته و رو در رویی مخالفان و موافقان به چالشی تبدیل شده که همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحول در این زمینه یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از نظرخواهی از برخی از «مراجع مذهبی» خبر داده و اعلام کرد که «دفتر سه مرجع» مشکلی با تعطیلی روز شنبه ندارند.

در روزهای ابتدای این هفته، بررسی طرح پیشنهادی برای کاهش ساعات کاری هفتگی و افزودن روز شنبه به تعطیلی آخر هفته در ایران، در مجلس شورای اسلامی به رودررویی مخالفان تعیین روز شنبه با موافقان آن انجامید. کمیسیون مربوطه در گزارش خود افزوده شدن روز شنبه به تعطیلی آخر هفته را تصویب و پیشنهاد کرده بود در حالی که مخالفان روز پنجشنبه را پیشنهاد می‌کنند و تعطیلی شنبه‌ها را پیروی از «یهودیان» می‌دانند.

محسن پیرهادی، عضو هیات‌رئیسه مجلس امروز اعلام کرد که «به‌رغم مانور و اتهام تراشی برخی منتقدان و مخالفان، پس از بررسی‌های دقیقی که صورت گرفت عیان شد، تغییر تعطیلی از «پنج شنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» منع شرعی و قانونی ندارد و تصمیمی حاکمیتی محسوب می‌شود که صرفاً نیاز به یک عزم و رویکرد اصلاح بر اساس منافع و مصالح کشور دارد.»
خبرگزاری مهر به نقل از پیرهادی اعلام کرد که هیات رئیسه از دفاتر ناصر مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی گرگانی به «صورت شفاهی، تلفنی و کتبی» در خصوص «تشبه تعطیلی شنبه با یهودیت استفتا» آنها در پاسخ تاکید داشتند که «اصلاح روندها بر اساس سبب انتفاع جامعه اسلامی و مسلمین بلا مانع است.»

چندی پیش هم رسانه‌های ایران از نامه‌نگاری رئیس اتاق بازرگانی ایران با علی خامنه‌ای برای گرفتن «حکم حکومتی» برای تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌‌ها با رویکرد مطابق سازی جهانی تعطیلات، خبر دادند.

خبرگزاری ایلنا نوشته بود که صمد حسن‌زاده، در نامه‌های جداگانه به رهبر جمهوری اسلامی، رئیس دولت سیزدهم و رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار برنامه‌ریزی و همراهی برای مطابق سازی تعطیلات آخر هفته با تعطیلات جهانی و اعلام روزهای شنبه به‌عنوان تعطیلی آخر هفته شده است.

حسن‌زاده در این نامه تاکید کرده بود که تصویب روز پنجشنبه به‌عنوان روز دوم تعطیلات هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس منجر به ایجاد وقفه‌ای ۴ روزه در ارتباطات مالی و تجاری با دنیا خواهد شد.

این فعال اقتصادی و رئیس اتاق ایران هشدار داده بود که با کاهش روزهای کاری مشترک با قاطبه شرکای تجاری، وضعیت تجاری کشور در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری به منابع ارزی حاصل از صادرات نیازمندیم، تاثیر منفی ایجاد خواهد شد.

احتمال تعطیلی پنجشنبه‌ها به جای شنبه‌ها که علت اصلی مخالفت با آن تعطیلی شنبه‌ها در اسرائیل است، موجب نگرانی بخش قابل توجهی از فعالان اقتصادی شده است. در همین رابطه وب‌سایت «خبرآنلاین» نوشت که مصوبه قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، موجی از غم را بر دل بخش خصوصی را نشانده است. آن‌ها معتقدند که با این اتفاق، «حالا فاصله ما با اقتصاد دنیا ۴ روز می‌شود و به جای این‌که عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، بیشتر از دنیا عقب می‌مانیم.»

حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در پاسخ به انتقادات گفته است که «یک‌بار شنبه را مصوب کردیم و پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون بود. بعد دیدیم مقاومت‌هایی وجود دارد و به همین دلیل کمیسیون اصلاح کرد و قرار شد مراعا بگذاریم. به این ترتیب، دو روز در هفته را تعطیلی اعلام کنیم و بعد به تشخیص دولت، عمل شود.»

معاون حقوقی مجلس و استان‌های سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در همین رابطه به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفته بود که این تعطیلی برای تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌ها نیست و صرفا دستگاه‌های خدمت‌رسان اداری، در روز پنجشنبه تعطیل خواهند شد.

XS
SM
MD
LG