وکیل برخی از متهمان پرونده «بچههای اکباتان» اعلام کرد که دادگاه کیفری یک تهران برای شش تن از معترضان بازداشتشده این پرونده حکم اعدام صادر کرده است.
بابک پاکنیا، وکیل دادگستری، روز چهارشنبه ۲۳ آبان در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوشاقبال، نوید نجاران، حسین نعمتی، و علیرضا برمرزپورناک با رأی مستشاران شعبه سیزدهم دادگاه کیفری یک، به اعدام (قصاص) محکوم شدند.
به گفته آقای پاکنیا، رئیس شعبه با این حکم مخالف بود و رأی اقلیت صادر کرد.
او همچنین گفت که این احکام قابل فرجامخواهی است.
رضا شفاخواه، وکیل دادگستری نیز در گزارشی مشابه این خبر را تأیید کرد.
پیشتر، حسین نعمتی، علیرضا برمرزپورناک، علیرضا کفایی، و امیرمحمد خوشاقبال، چهار تن از متهمان این پرونده، بهمن ۱۴۰۲ با تودیع وثیقه از زندان قزلحصار آزاد شده بودند، اما یکشنبه ۱۳ آبان پس از حضور در دادگاه بار دیگر بازداشت شدند.
در این حال، میلاد آرمون، محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، و نوید نجاران، چهار تن از متهمان این پرونده ماهها به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه و زندان قزلحصار نگه داشته شده بودند.
اواسط خرداد فواد چوبین، دایی دادخواه آرتین رحمانی معترض کشته شده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که مدتی در بند ۲ قرنطینه زندان شیبان اهواز با نوید نجاران همبند بود، فاش کرد که «او حدود ۴۰ روز در بازداشتگاه اطلاعات سپاه «تحت شکنجه جسمی و روحی» بوده تا به «اعتراف اجباری» وادار شود.
در ابتدای آبان سال ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری و پس از کشته شدن یک تن از نیروهای بسیج به نام آرمان علیوردی در شهرک اکباتان، بیش از ۵۰ تن از جوانان ساکن شهرک اکباتان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و برای ۱۴ تن از آنها کیفرخواست صادر شد و در نهایت ۸ جوان با اتهام قتل یا مشارکت در قتل این بسیجی روبهرو شدند.
بنا بر کیفرخواست صادرشده، این معترضان با اتهاماتی از جمله «محاربه»، «مشارکت در قتل عمد»، و «اخلال در نظم و آرامش عمومی» متهم شدند.
بنا به گزارشهای مستقل و منابع حقوق بشری، متهمان پرونده «شهرک اکباتان»، در طول بازداشت مورد شکنجههای سخت قرار گرفته و وادار به اعتراف علیه خود و دیگر متهمان شدهاند.
در این ارتباط، کمپین حقوق بشر ایران در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «صدور حکم وحشیانه قصاص برای شش تن از متهمان پرونده اکباتان، نشان دیگری از بیقانونیهای آشکار، حضور قضات وابسته امنیتی و تداوم سیاست سرکوب و اعراب در دستگاه قضایی فاسد جمهوری اسلامی است.»
مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر و روزنامهنگار، هم در شبکه احتماعی ایکس نوشت: «از جامعه بینالمللی میخواهم: نگاه نکنید. به کمک مردم ایران بیایید. به ما کمک کنید این چرخه خشونت را متوقف کنیم. ما به شما نیاز داریم که صدای خود را بلند کنید، به رژیم فشار بیاورید، و جان این مردان جوان را قبل از اینکه خیلی دیر شود نجات دهید.»
در روزهای گذشته مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، از وضعیت حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی، بهویژه نقض آزادی بیان و تجمع و همچنین افزایش شمار اعدامها، ابراز نگرانی کرده است.