لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۹

حذف ارز ترجیحی به تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه «دو هزار میلیارد تومان» خسارت زد


جوجه یک‌روزه - آرشیو
جوجه یک‌روزه - آرشیو

یک فعال اقتصادی در ایران می‌گوید حذف ارز ترجیحی موجب خسارت «دو هزار میلیارد تومانی» به صنعت تولید جوجه‌های یک‌روزه شده است.

به گزارش ایلنا در روز پنج‌شنبه ۳۰ تیر، محمدرضا صدیق‌پور، دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه ایران، با اشاره به این که «انبوهی از جوجه یک‌روزه در دست تولیدکنندگان مانده»، میزان ماهانه تولید را «۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار جوجه» اعلام کرد. او گفت، تولید جوجه یک‌روزه «توجیه اقتصادی ندارد» و تولیدکنندگان برای حفظ نژاد برخی جوجه‌ها، آنها را «رایگان» به تولیدکنندگان مرغ گوشتی می‌دهند و تنها «۱۰ درصد جوجه‌های یک‌روزه» به قیمت «دانه‌ای پنج تا شش هزار تومان» به فروش می‌رسد.

او با بیان این که طی دو ماه گذشته جوجه‌های یک‌روزه «با ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام‌شده» فروخته شده است، تأکید کرد که تولیدکنندگان «توانایی نگهداری و تأمین هزینه‌های گله‌های مولد را ندارند» و ناچار شده‌اند گله‌های مادر را حذف کنند.

صدیق‌پور همچنین گفت در حالی که قیمت مرغ برای خریدار «۳۵ هزار تومان» است، تولید آن «کیلویی ۴۸ هزار تومان» هزینه دارد و تولیدکنندگان در هر روز تولید «حداقل ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان ضرر می‌کنند.»

به گفته او، «اکنون صادرات متوقف شده»، اما طی ۲۰ روزی که «صادرات باز شد»، تولیدکنندگان موفق شدند «حدود پنج میلیون جوجه یک‌روزه» صادر کنند.

پیش‌تر، رئیس اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفته بود سیاست‌های جدید اقتصادی دولت سبب شده خرید داخلی تا ۳۵ درصد کاهش یابد و قیمت مرغ در ایران از کشورهای همسایه نیز بالاتر باشد.

برومند چهارآیین همچنین اضافه کرده بود که در بازار خارجی صادرات با نرخ‌های فعلی صرفه ندارد و بازار صادراتی ایران «محدود به عراق و افغانستان» است که در حال حاضر همان بازار‌ها را هم از دست داده و «کشور‌های دیگر جایگزین ایران شده‌اند.»

XS
SM
MD
LG