لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۱

درخواست «دالایی لاما» از «سوچی»: به وضع بحرانی اقلیت مسلمان میانمار پایان دهید


دالای لاما، رهبر معنوی در تبعید تبتی ها
دالای لاما، رهبر معنوی در تبعید تبتی ها

«دالایی لاما» رهبر معنوی در تبعید تبتی ها در نامه ای به «آنگ سن سو چی» برنده جایزه صلح نوبل و از مقامات دولت فعلی میانمار، از وی خواست بطور صلح آمیز به بحران اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار، خاتمه دهد

آقای لاما روز سه شنبه ۲۱ شهریور، ضمن اشاره به گفتگوی چند سال پیش خود با خانم سوچی، ازاو خواست از نفوذ خود استفاده کند.

توصیه‌های یک رهبر بودایی به «آنگ سان سوچی» درباره وضعیت مسلمانان میانمار

همزمان زید رعد حسین، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل دولت میانمار را بخاطر عدم حفاظت از اقلیت روهینگیا مورد انتقاد قرار داد و گفت دولت میانمار باید از ادامه تظاهر به اینکه روهینگیایی ها خود خانه هایشان را به آتش کشیده ومناطق خود را تخریب می کنند، دست بردارد.

وی گفت: این انکار کامل واقعیت، صدمه بزرگی به جایگاه بین المللی میانمار است که تا همین اواخراز مزایای زیادی برخوردار بود. من از دولت می خواهم عملیات نظامی بیرحمانه را خاتمه داده و مسولیت خشونتها را به عهده گیرد و الگوی جدی و شدید تبعیض علیه روهینگیا را تغییر دهد.

زید رعد حسین همچنین از دولت میانمار خواست اجازه دسترسی بی قید و شرط دفتر وی به میانمار را صادر کند.

آقای رعد حسین اضافه کرد به گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل، ۲۷۰ هزار نفر طی سه هفته گذشته از میانمار، به بنگلادش گریخته اند و دولت میانمار همزمان در سراسر مرز خود با بنگلادش مین گذاری کرده است.

جزئیات تنش جدید در میانمار

شمار مسلمان روهینگیا بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر است که از تبعیض و سرکوب دولتی شکایت دارند.

پنجشنبه ۲ شهریور یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا، به یک مرکز پلیس در استان «راخین» حمله کرد که درگیری آنها با نیروهای ارتش دهها کشته برجای گذاشت. این گروه مسلح، هدف خود را دفاع از مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی هستند، عنوان می کند.

بعد از این حمله تنش بین ارتش و گروه مسلح ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا افزایش یافت و دهها هزار مسلمان روهینگیا منطقه را ترک کردند.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

به تازگی گروه ارتش آزادی آراکان روهینگیا که مدعی دفاع از مسلمانان است، اعلام آتش بس یک طرفه برای رسیدگی به وضعیت آوارگان و دریافت کمک های بین المللی اعلام کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG