لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۸

پیشگیری به جای درمان: چطور هدف حملات سایبری قرار نگیریم


ویروسی که آخر هفته گذشته کامپیوترها در بیش از ۱۵۰ کشور جهان را آلوده کرد، اغلب کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ هایی را هدف قرار داد که از سیستم عامل ویندوز «اکس پی» (XP) استفاده می کردند. ویندوز اکس پی که در سال ۲۰۰۱ توسط شرکت مایکروسافت تولید شد معمولترین سیستم عامل در دهه گذشته محسوب بوده است.

اما مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ این سیستم عامل را کنار گذاشت و از روزآمد کردن آن خودداری کرد. به همین خاطر، نقص های این سیستم عامل باعث شد تا هفته گذشته هدف یک حمله سایبری سراسری قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حمله سایبری اخیر با استفاده از یک باج‌افزار (رنسام ور) صورت گرفته بود که در نتیجه آن ۲۰۰ هزار کامپیوتر از دستکم ۱۵۰ کشور هک شدند.

هکرها با استفاده از این باج‌افزار، وارد کامپیوتر افراد شده و جلوی دسترسی آنها به محتوای کامپیوتر را می گیرند و سپس پیامی نشان می دهند مبنی بر اینکه شما با پرداخت پول، اغلب در واحد اینترنتی بیت کوین، می توانید دوباره به فایل های خود دسترسی پیدا کنید.

به نوشته نشریه «آیریش تایمز»، نخستین و ابتدایی ترین قدم برای جلوگیری از چنین حملات سایبری این است که شما بر روی هر لینکی کلیک نکنید و فایل های ضمیمه در ایمیل هایی را که فرستنده برایتان آشنا نیست دانلود نکنید.

اگر همچنان از سیستم عامل ویندوز «اکس پی» استفاده می کنید، توصیه می شود که به سیستم عامل دیگری روی آورید که روزآمد شده و نقص های آن دائما شناسایی و رفع می شود.

حتی اگر از ویندوزهای جدیدتری چون ویندوز ۱۰ استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید این نرم افزار و ضمیمه های امنیتی آن طبق آخرین نسخه نرم افزار روزآمد شده باشند.

از آنجایی که باج‌افزارهای متنوعی وجود دارند و مقابله و خنثی سازی هر کدام با دیگری متفاوت است، شیوه یکسانی برای پاکسازی کامپیوترهای آلوده شده وجود ندارد، اما همچنان می توان با رعایت نکات مذکور و احتیاط بیشتر، تا جای ممکن از بلایای طبیعی دنیای مجازی در امان ماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG