لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۰

دومین روز حمله سایبری؛ ۲۰۰ هزار کامپیوتر در سراسر جهان هدف قرار گرفته است


تصویری از صفحه نمایش یک کامپیوتر در تایوان که مورد حمله باج افزار، رنسام ور، قرار گرفته است.
تصویری از صفحه نمایش یک کامپیوتر در تایوان که مورد حمله باج افزار، رنسام ور، قرار گرفته است.

موج حمله سایبری وسیعی که دهها هزار شبکه اطلاعاتی و سیستم کامپیوتری را در کشورهای مختلف تحت تاثیر قرار داده، در دومین روز فعالیت خود توسعه یافته و کشورهای بیشتری را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این حمله سایبری که بوسیله یک باج افزار (رنسام ور) صورت می گیرد، روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت، دامنه حملات خود را به ۱۵۰ کشور و ۲۰۰ هزار کامپیوتر رسانده است.

راب وینرایت، رئیس یوروپل (پلیس اتحادیه اروپا) اعلام کرده است که این آمار می تواند در روز دوشنبه، وقتی که کارمندان به سر کار باز می گردند، افزایش یابد.

خبرگزاری خبرگزاری ها روز شنبه گزارش دادند که این حملات که از روز جمعه آغاز شد، برخی مدارس را در چین و بیمارستانها را در اندونزی هدف قرار داد و موجب تعطیلی برخی از خطوط تولید خودروسازی اروپایی شد.

این موج حمله سایبری منجر به اختلال در بسیاری از سیستم‌های کامپیوتری و خدمات عمومی شد.

در موج اولیه حملات، ۴۵ هزار حمله سایبری در ۷۰ کشور جهان سیستم های کامپیوتری را مختل کرد.

حملات سایبری اخیر به این صورت است که یک باج‌افزار کامپیوتری به سیستم‌های کامپیوتری حمله کرده، تمامی فایل‌ها را به رمز در آورده و آنها را قفل می کند.

هکرها با استفاده از این باج‌افزار با هدف قرار دادن سیستم‌های کامپیوتری خواستار دریافت پول اینترنتی بیت کوین شده اند تا قفل را باز کنند. هکرها به این نهادها فقط شش روز فرصت داده‌اند تا این پول را پرداخت کنند.

یکی از نهاد‌های مهمی که مورد این حمله قرار گرفته، نظام خدمات درمانی بریتانیاست.

واروم بادوار رئیس شرکت رد لاک درباره این حملات گفت: «آنها سازمان‌هایی را هدف قرار داده‌اند که ماموریت مهم و حیاتی دارند و نمی‌توانند بدون اطلاعات کامپیوتری خود کار کنند. بیشتر نظام خدمات درمانی بریتانیا از کار افتاده زیرا بیشتر بیمارستان‌ها زیر برنامه خدمات بهداشتی ملی هستند. آنها کار را متوقف کرده‌اند چرا که تماسشان با سیستم قطع شده است. در واقع آنها بیماران را به خانه می‌فرستند.»

در این حمله، باج‌افزار در سیستم‌هایی که محافظت کامل ندارند از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر منتقل می شود.این باج‌افزار با استفاده از یک نرم افزار که سازمان امنیت ملی ایالات متحده برای مصارف امنیتی روی آن کار کرده بود و اخیرا به سرقت رفت تولید شده است.

از جمله سیستم‌های کامپیوتری که مورد حمله قرار گرفته است بانک‌های روسیه و شرکت خودروسازی رنو هستند.

وزیران دارائی هفت قدرت صنعتی جهان قرار است راههای مبارزه با این موج حمله سایبری را در جلسه خود در سیسیل ایتالیا بررسی کنند.

کارشناسان امنیت سایبری می‌گویند که سازمان‌ها و کاربران باید از به روز رسانی‌هایی که در اختیارشان قرار می‌گیرد استفاده کنند و به کاربران هشدار می‌دهند که در باز کردن مدارک ضمیمه شده به ایمیل احتیاط کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG