بر اساس یک مطالعه جدید که نتایج آن روز سه شنبه ۱۱ آبان در نشریه علمی «جاما» منتشر شد، کارایی واکسن یک دزی «جانسون اند جانسون» در مقابل بیماری کووید-۱۹ در «دنیای واقعی» حدود ۷۴ درصد است.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، پژوهشگران در کلینیک معتبر «میو» در ایالت مینهسوتای آمریکا، از یک گروه متشکل از تقریباً ۹۰ هزار داوطلب، ۹ هزار نفر را با جانسون اند جانسون واکسینه کردند.
آنها در پایان دوره آزمایش دریافتند که از بین این افراد تنها تست کرونای ۶۰ نفر مثبت شد، در حالی که از میان ۸۸,۸۹۸ داوطلب که واکسینه نشده بودند، ۲۲۳۶ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند.
با این حال، پژوهشگران در گزارش خود نوشتهاند آمریکاییها باید با واکسنهای دو دزی فایزر یا مدرنا واکسینه شوند. این دو واکسن، با استفاده از فناوری «آر ان ای پیامرسان» ساخته شدهاند و نتیجه مطالعات ثابت کرده است درصد اثربخشی بالاتری نسبت به واکسن جانسون اند جانسون دارند، که با استفاده از شیوه سنتی ساخت واکسن تولید شده است.
در عین حال، یک مطالعه جداگانه که توسط کلینیک میو در یکی از مناطق ایالت مینهسوتا انجام شده نشان میدهد برخی از کسانی که واکسن جانسون اند جانسون دریافت کرده اند، ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که دچار یک نوع لختگی خون به نام ترومبوز سینوس وریدی مغز شوند.
این پژوهش که نتایج آن در نسخه پزشکی داخلی مجله جاما منتشر شده، نشان داده که خطر ابتلا به ترومبوز سینوس وریدی مغز در بین زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله و سپس در بین زنان ۳۰ تا ۳۹ ساله بیشتر است.
عرضه اولیه واکسن جانسون اند جانسون، پس از گزارش تعداد انگشت شماری از موارد عارضه جانبی لختگی خون در بین میلیون ها آمریکایی که با این واکسن واکسینه شده بودند، در ماه آوریل متوقف شد.
پژوهشگر ارشد مطالعه جدید در مورد این واکسن گفت که با این حال خطر ایجاد لخته خون در مقایسه با مزایای کلی دریافت واکسن پایین است.