خبرگزاریهای ایران روز جمعه اعلام کردند هیئت جمهوری اسلامی ایران کنفرانس بینالمللی «تغییرات اقلیمی» در دبی را در اعتراض به حضور نمایندگان اسرائیل ترک کرد.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، که به عنوان نماینده رئیسجمهوری اسلامی و در راس هیئتی دیپلماتیک به امارات متحده عربی رفته بود، پس از ترک جلسه مدعی شد حضور نمایندگان اسرائیل در این کنفرانس «سیاسی» بوده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری ایسنا، خبرها و تحلیلهای سیاسی حاکی از این بود که اسرائیل به دلیل جنگ با حماس «ریسک حضور در این مراسم را نخواهد پذیرفت.»
اسرائیل میگوید مصمم است حماس را در واکنش به حملات تروریستی ۱۵ مهر که طی آن این گروه ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت، نابود کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها شبهنظامیان حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
بنا بر گزارش رویترز، شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، که کشورش میزبان این نشست است، روز جمعه از تأسیس یک صندوق اقلیمی ۳۰ میلیارد دلاری خبر داد که هدف آن جذب ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری تا پایان دهه میلادی است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه ۱۰ آذر، در بیانیهای که گفت که ایالات متحده مدتها است که بحران اقلیمی و بحران جهانی غذا را مرتبط شناخته است.
او گفت: «امروزه ۷۰۰ میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند. پیشبینیها نشان میدهد که تقاضای جهانی برای غذا در ۲۵ سال آینده ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت. با این حال، در همین مدت زمان، خشکسالی های طولانی مدت، آتشسوزیهای مهیب و طوفانهای فاجعهبار ناشی از تغییرات آب و هوایی می تواند محصولات [غذایی] را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.»
بلینکن افزود: «همانطور که رئیس جمهوری بایدن گفته است، اگر والدین نتوانند به فرزندان خود غذا بدهند، هیچ چیز دیگری اهمیت نخواهد داشت. همین الان باید اقدام کنیم.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در این نشست اقلیمی از رهبران جهان خواست تا برای آیندهای بدون سوختهای فسیلی برنامهریزی کنند و گفت هیچ راه دیگری برای مهار گرمایش جهانی وجود ندارد.
چارلز سوم پادشاه بریتانیا نیز در این اجلاس از رهبران جهان خواست برنامه کاری اقلیمی را به پیش ببرند.
او گفت: «دانشمندان مدتها است که هشدار دادهاند، ما به طور نگران کننده می بینیم که داریم به اوج [این هشدارها] نزدیک میشویم.»