لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۴

ادعای وزیر ارتباطات مبنی بر کوچ کاربران به پلتفرم‌های داخلی؛ «تکرار تلخ یک رویا»


وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی
وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی

کوچ کاربران شبکه‌های مجازی به پلتفرم‌های داخلی یکی از ادعاهای چندین‌باره وزیر ارتباطات و دیگر مقامات است که قرار دادن آن در کنار واقعیت‌های جامعه بیشتر به تکرار تلخ یک رویا شبیه است تا واقعیت.

در همین رابطه خبرگزاری «تسنیم» به نقل از زارع‌پور، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی نوشت: «شبکه ملی اطلاعات شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن در گستره جغرافیایی ایران است که دغدغه مقام معظم رهبری نیز است و اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم فعالیت خود را در سکوهای داخلی دارند که بیش از ۳۵ میلیون نفر را شامل می‌شود و قبلاً تصور نمی‌شد چنین ظرفیتی وجود داشته باشد.»

از سوی دیگر اما پایگاه اینترنتی «فراز» نوشت که انتشار آمار مهاجرت کسب‌وکارهای مجازی به پلتفرم‌ها بومی در حالی ارائه شده که هنوز نمونه قابل استنادی از کسب‌وکاری همه‌گیر در این پلتفرم به وجود نیامده و کسب‌وکارهای بزرگ مجازی در اینستاگرام همچنان به فعالیت‌شان در این پلتفرم ادامه می‌دهند.

این وبسایت در ادامه تاکید می‌کند که درست یک ماه پیش، پلتفرم روبیکا در اطلاعیه‌ای رسمی تعداد کاربران فعال ماهانه‌اش را ۳۵ میلیون نفر اعلام کرد. ادعای اخیر وزیر ارتباطات اما از افزایش ۳ میلیون نفری کاربران روبیکا در طول تنها ۲ ماه حکایت دارد. واقعیت جاری در فضای مجازی اما این ظن را ایجاد می‌کند که نکند همه این آمار و ارقام، عددسازی‌هایی برای توجیه محدودیت‌های دستوری در اینترنت کشور باشد.

ادعای افزایش رعدآسای تعداد کابران در پلتفرم‌های داخلی در حالی هر ماه مطرح می‌شود که اطلاعات دقیق‌تری مثل سهم ترافیک هر پلتفرم بومی در دست نیست. «زارع‌پور» این آمار را از اسرار پلتفرم‌ها می‌داند که قابل انتشار نیستند اما این عدم شفافیت، نه اعتماد مخاطب را جلب می‌کند و نه واقعیت موجود را تغییر می‌دهد.

«فراز» در رد ادعای وزیر ارتباطات نوشته است که آمارسازی‌ها در مورد تعداد کاربران پلتفرم‌های بومی علاوه بر شائبه‌هایی که در مورد ساخت کاربران فیک برای افزایش بازدید در این پلتفرم‌ها وجود دارد، فرایند اعتمادزدایی از گفته‌های مسوولان را در کنار عدم‌شفافیتی که به کار گرفته‌اند، تکمیل می‌کند.

حالا ثابت شده که سیاست «آمار غیرواقعی هرچه بزرگ‌تر، باورپذیرتر»، دست‌کم در این مورد ویژه به بن‌بست خورده است.

XS
SM
MD
LG