لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۳

سنتکام: نفت‌کش هدف حمله حوثی‌ها، آخرین بار در روسیه پهلو گرفته و به مقصد چین در حرکت بود


خلیج عدن، تنگه باب المندب، و دریای سرخ
خلیج عدن، تنگه باب المندب، و دریای سرخ

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، «سنتکام»، در بیانیه‌ای اعلام کرد: یک نفتکش که بامداد روز شنبه ٢٩ اردیبهشت، هدف حمله موشکی حوثی‌ها قرار گرفت، آخرین بار در روسیه پهلو گرفته و به مقصد چین در حرکت بود.

سنتکام در بیانیه خود تایید کرد که نفت‌کش «ام/تی ویند» با پرچم پاناما و تحت مالکیت و مدیریت یونان ساعت یک بامداد روز شنبه هدف حمله یک فروند موشک بالستیک ضدکشتی حوثی‌ها قرار گرفت.

به نوشته این بیانیه، حمله به این نفت‌کش که آخرین بار در روسیه پهلو گرفته بود و به سوی چین در حرکت بود، موجب قطع پیشرانه و فرمان آن شد.

سنتکام افزود که یک کشتی نیروهای ائتلاف فورا برای ارائه کمک اعزام شد اما خدمه «ام/تی ویند» نیازی به کمک نداشتند و پیشرانه و فرمان آن را تعمیر کردند.

حمله موشکی حوثی‌ها، بر اساس بیانیه سنتکام، تلفات جانی در بر نداشت و این نفت‌کش پس از بازیابی برق خود به مسیرش ادامه داد.

سنتکام در پایان بیانیه خود هشدار داد که «رفتار بدخواهانه و بی‌ملاحظه حوثی‌های تحت حمایت حکومت ایران، امنیت منطقه را تهدید می‌کند و جان دریانوردان در دریای سرخ و خلیج عدن را به خطر می‌اندازد.»

پیشتر شرکت امنیتی بریتانیایی «آمبری» روز شنبه گفته بود اطلاعاتی دریافت کرده است که یک نفتکش با پرچم پاناما در حدود ۱۰ مایل دریایی (حدود ۱۸ کیلومتری) جنوب غربی «موخا» در کرانه دریای سرخ هدف قرار گرفت.

آمبری افزوده بود که در یک تماس رادیویی مطلع شد این کشتی مورد اصابت موشک قرار گرفت که موجب آتش‌سوزی در آن شد.

این شرکت جزئیات بیشتری در این ارتباط ارائه نکرد، اما بعد بدون اشاره به جزییات اضافه کرد که به این تانکر کمک‌رسانی شده است.

آمبری به کشتی‌های اطراف توصیه کرد که احتیاط کنند و هرگونه فعالیت مشکوک را گزارش دهند.

آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز اوایل روز شنبه اعلام کرد که یک کشتی در دریای سرخ در ۷۶ مایل دریایی شمال غرب «حدیده» توسط یک شی ناشناس مورد اصابت قرار گرفت و آسیب جزئی دید.

این آژانس گفت کشتی و خدمه آن آسیب ندیدند و کشتی به مسیر خود ادامه داد.

این در شرایطی است که سنتکام روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، در بیانیه‌ای گفته بود ناوشکن «یو‌اس‌اس میسون» نیروی دریایی آمریکا سه روز قبل از آن یک موشک ضد کشتی حوثی‌های یمن را بر فراز دریای سرخ منهدم کرد.

سنتکام همچنین افزوده بود که نیروهای آمریکایی همچنین دو پهپاد را منهدم کردند.

معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه گذشته طی سخنانی در شورای امنیت این سازمان، انتقال تسلیحات از سوی جمهوری اسلامی به شورشیان حوثی در یمن را «بی‌سابقه» خواند و خواستار توقف این اقدام حکومت ایران شد.

رابرت وود گفت: اگر این نهاد خواستار پایان دادن به جنگ داخلی در یمن است باید با اجماع کامل به جمهوری اسلامی هشدار دهد که دیگر نمی‌تواند «پشت حوثی‌‌ها پنهان شود» و باید فورا دست از اقدامات بی‌ثبات‌کننده خود بردارد.

او افزود: «شواهد گسترده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی با نقض تحریم‌های سازمان ملل، سلاح‌های پیشرفته از جمله موشک‌های بالستیک و کروز را در اختیار حوثی‌ها قرار می‌دهد. به همین علت شورای امنیت سازمان ملل باید جلوی نقض مداوم تحریم تسلیحاتی بایستد و اقدامات بیشتری برای مقابله ناقضان تحریم‌ها انجام دهد.»

حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی طی ماه‌های گذشته در حمایت از حماس، گروه دیگر تحت حمایت جمهوری اسلامی، بارها کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار داده‌اند و با ایجاد اختلال در کشتی‌رانی بین‌المللی، شرکت‌های دریانوردی را مجبور به تغییر مسیر خود به راه طولانی‌تر و پرهزینه‌تر دور زدن قاره آفریقا کرده‌اند.

ایالات متحده، بریتانیا، و دیگر متحدان آنها در پاسخ به حملات حوثی‌ها، با تشکیل ائتلافی دریایی مواضع و تسلیحات آنها را هدف حملات خود قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG