لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۸

رهبر موقت جمهوری آفریقای مرکزی استعفا کرد


با اعلام خبر استعفای میشل جوتودیا، مردم بنگویی با خوشحالی به خیابان ها ریختند.
با اعلام خبر استعفای میشل جوتودیا، مردم بنگویی با خوشحالی به خیابان ها ریختند.

میشل جوتودیا نخستین رهبر مسلمان جمهوری آفریقای مرکزی است، کشوری که اکثریت مردمش را مسیحیان تشکیل می دهند.

میشل جوتودیا، رئیس موقت جمهوری آفریقای مرکزی روز جمعه در پایان نشست دو روزه رهبران منطقه آفریقای شرقی و مرکزی در چاد، استعفا کرد.
استعفای وی با استقبال مردمی رو به رو شد که به خیابان های بنگویی، پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی ریختند. بوق ممتد اتوموبیل ها، شلیک های هوایی و فریاد شادی وهلهله مردم در سراسر پایتخت به گوش می رسید.
نشست رهبران شرق آفریقا در بیانیه ای همچنین اعلام کرد جلسه تصمیم گیری برای رهبری جدید در تاریخی دیگر در شهر بنگویی برگزار خواهد شد.
روز پنجشنبه پس از آن که نشست رهبران شرق آفریقا در اقدامی غیرعادی از همه نمایندگان پارلمان جمهوری آفریقای مرکزی در بنگویی خواست تا سوار هواپیما شوند و خود را به انجامنا پایتخت چاد برسانند، میشل جوتودیا استعفای خود را از ریاست موقت جمهوری آفریقای مرکزی اعلام کرد. نمایندگان پارلمان هنگامی که به انجامنا رسیدند، به جلسه گفتگوهای فشرده فراخوانده شدند که تا ساعت چهار بامداد جمعه ادامه یافت. هدف از گفتگوها تشویق نمایندگان پارلمان – اعم از موافقان و مخالفان آقای جوتودیا – به توافق بر سر کناره گیری وی بود.

میشل جوتودیا ماه مارس ۲۰۱۳ با کنار زدن فرانسوا بوزیزه قدرت را به دست گرفت. وی نخستین رهبر مسلمان جمهوری آفریقای مرکزی است، کشوری که اکثریت مردمش مسیحی اند. از زمان روی کار آمدن آقای جوتودیا، که خود با گروه های شورشی از جمله سلیکا همکاری می کرد، کشور رو به فروپاشی است. دیدبان حقوق بشر بسیاری از خصومت ها در جمهوری آفریقای مرکزی را به گروه سلیکا منتسب می داند.
شبه نظامیان مسلمان و مسیحی در گرداب خشونت های فرقه ای افتاده، و تنها در ماه دسامبر در پایتخت ۷۵۰ نفر در درگیری ها کشته شدند.
یک کشیش کاتولیک در بنگویی می گوید صدها نفر از خشونت ها گریخته و به کلیسای او پناه آورده اند. وی می گوید مردم جمهوری آفریقای مرکزی باید در مورد نفوذ دولت چاد در سیاست کشورشان هوشیار باشند.
مردم چاد بر این باورند که ادریس دبی، رئیس جمهوری چاد و دولت او در اقداماتی که به وضعیت نابسامان امروز کشور منتهی شده، دست داشته اند.
یکی از وزیران دولت پیشین جمهوری آفریقای مرکزی می گوید این نگرانی وجود دارد که شورشیان سلیکا بخواهند کشور را تجزیه، و بخش های شمالی آن را که چاههای نفت در آن وجود دارد، به تصرف خود درآورند. وی از دولت چاد خواسته است تا دست از حمایت سلیکاها بردارد.
XS
SM
MD
LG