لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۵:۴۶

کانادا و بریتانیا سفارتخانه های مشترک تاسیس میکنند


جان برد، وزیر امور خارجه کانادا
جان برد، وزیر امور خارجه کانادا
کانادا و بریتانیا در اقدامی به هدف کاهش هزینه ماموریت های دیپلماتیک در خارج از کشور، سفارتخانه های مشترک تاسیس می کنند.

جان برد، وزیر امور خارجه کانادا و ویلیام هیگ، همتای بریتانیایی او با امضای توافق نامه ای سفارتخانه های مشترک تاسیس خواهند کرد.

بنا به گزارش «سی بی سی»، تلویزیون دولتی کانادا، بریتانیا و کانادا به هدف کاهش هزینه های دو کشور و نیز ارتقای مناسبات دیپلماتیک در هر کشور خارجی ماموریت های مشترک ایجاد می کنند.

این خبر روز دوشنبه ٢٤ سپتامبر (۳ مهر) و همزمان با سفر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا به اتاوا اعلام شده است. بنا به گزارش تلویزیون دولتی کانادا وزرای امور خارجه دو کشور ماموریت های دیپلماتیک و سفارتخانه های مشترک را در کشورهایی تاسیس خواهند کرد که یکی از آن ها حضور دیپلماتیک، دفتر بازرگانی و یا کنسولگری ندارد.

آقای هیگ در گفتگویی با تلویزیون کانادا گفته است «همانگونه که (دیوید کامرون) نخست وزیر در سخنرانی سال گذشته خود در پارلمان کانادا تصریح کرد ما دو ملت هستیم اما یک ملکه داریم و ارزش های مشترک ما را همبسته و متحد می کنند».

وزیر امور خارجه بریتانیا با انتشار بیانیه ای تاکید کرد «تاسیس سفارتخانه مشترک میان کانادا و بریتانیا در کشورهایی که برای منافع دو طرف مناسب هستند طبیعی است و فرصت های بیشتر و افق های گسترده تری را برای مبادلات بازرگانی و ملت های دو کشور فراهم خواهد کرد و در نهایت در صرف بودجه نیز صرفه جویی خواهد شد».

آقای هیگ در ادامه این بیانیه می نویسد «در برهه زمانی که دولت های سراسر جهان با افزایش نرخ تقاضا برای سرمایه گذاری خارجی روبرو هستند که از بودجه کشورها فراتر می رود، همکاری و همفکری با متحدانی که بیشترین اعتماد و اطمینان به آن ها وجود دارد و نهایت بهره برداری از منابع مشترکمان، کاملاً خردمندانه است. این تصمیم گستره فعالیت های دیپلماتیک ما را به شیوه ای کارآمد افزایش می دهد».

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای عضو مشترک المنافع همچون استرالیا و نیوزیلند نیز از ابتکار بریتانیا و کانادا پیروی کنند و در به اشتراک گذاشتن منابع و مناسبات دیپلماتیک همکاری داشته باشند.

انتشار اخبار رسانه ها مبنی بر تصمیم دولت فدرال و محافظه کار برای کاهش هزینه ها، انتقاد و ستایش احزاب مخالف دولت اتاوا را به همراه داشته است.

پال دوار، منتقد امور خارجه دولت از حزب نودموکرات ضمن انتقاد از این تصمیم، می گوید این اقدام استقلال کانادا در سیاست خارجی را کاهش می دهد. وی می گوید دولت محافظه کار به جای کاهش بودجه از اعمال دیپلماسی دریغ می کند و پایه های دولت در تعیین اولویت های دیپلماتیک و همکاری با نهادهای چندجانبه سست شده اند».

فن هامپسون، مدیر «مرکز نوآوری در حاکمیت بین المللی» که یک مرکز مستقل و غیرحزبی نخبگان و فعال در زمینه مناسبات بین المللی است، در مصاحبه ای با تلویزیون دولتی کانادا ابراز نگرانی کرده است اقداماتی که به هدف کاهش بودجه اتخاذ شده اند، تاثیر منفی بر وجهه کانادا در سراسر جهان داشته باشند. وی گفته است «زمانی که ما از نظر اقتصادی، از ایالات متحده و بریتانیا مستقل عمل کرده ایم و در عرصه جهانی نقش راهبردی داشته ایم، اکنون وقت آن است که جایگاه کانادا را به بهترین وجه ممکن در داخل و در عرصه بین المللی ارتقا دهیم».

یک مقام بلندپایه دولت فدرال کانادا این اقدام را «تفکر به دور از سنت و کلیشه» نامیده که ضرورت دیپلماسی نوین است.

دولت محافظه کار کانادا به هنگام ارائه بودجه سالانه اعلام کرده بود که ساختار دفاتر دولتی، ماموریت های دیپلماتیک کانادا در خارج از کشور و دارایی های خود در خارج از کشور را به گونه ای متحول خواهد کرد که نه تنها در صرف هزینه های صرفه جویی کند، بلکه برای مردم کانادا نیز منفعت داشته باشد.
XS
SM
MD
LG