برادر رئیس سازمان صدا و سیما که ایران را ترک کرده و در خارج از کشور پناهجو است به مجله آمریکایی «تایم» گفته است که پس از کشته شدن برادرزادهاش در پرواز «پیاس ۷۵۲» با موشکهای سپاه پاسداران، تحملش تمام شد و ایران را ترک کرد.
محمد امین جبلی، دانشجوی ۲۹ ساله پزشکی دانشگاه تورنتو کانادا و برادرزاده پیمان جبلی، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، از جانباختگان سرنگونی پرواز «پیاس ۷۵۲» با موشکهای سپاه بود.
میثم جبلی، عموی کوچک محمد امین، میگوید کشته شدن برادرزادهاش توسط سپاه پاسداران باعث نشد پیمان جبلی (رئیس صدا و سیما) و دیگر اعضای خانواده جبلی از حمایت از نظام دست بکشند.
میثم جبلی ۴۳ ساله، سه سال پیش به همراه یکی دیگر از برادرانش از ایران فرار کرد و هر دو آنها در حال حاضر پناهجو هستند. «تایم» مینویسد آنها به واسطه نفوذ خانوادگی خود میتوانستند به قدرت و ثروت برسند، ولی به این که زندگی به عنوان پناهجو را برگزیدهاند افتخار میکنند.
میثم جبلی میگوید درک این که چگونه پس از فاجعه شلیک سپاه به هواپیمای اوکراینی، هر دو برادرش حتی پدر محمد امین که جراح است همچنان به حمایت از حکومت ادامه دادند، برایش دشوار بود.
او میگوید: «دیدم برادرم که هماکنون مدیریت بزرگترین دستگاه پروپاگاندای رژیم را برعهده دارد، به من و به کل کشور در مورد واقعیت آن چه که سبب کشته شدن برادرزاده خودش شد، دروغ گفت. همینجا بود که فهمیدم دیگر نمیتوانم این وضع را تحمل کنم.»
میثم جبلی افزود: «فکر نمیکنم چیزی دشوارتر از این باشد که مجبور شوید خانوادهتان، خونتان، و والدینتان را ترک کنید. اما من نمیتوانستم با دروغهای آنها و حمایتشان از رژیم بیرحمی که اعضای خانواده خودمان را کشته است زندگی کنم.»
او در پایان خطاب به افراد خانوادهاش به جز برادری که به گفته او «روی خون برادرزاده خودش و بسیاری از ایرانیان بیگناه دیگر پا گذاشت» گفت که هنوز آنها را دوست دارد و نگران شان است.
مجله «تایم» توضیح داده است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی با سپاه پاسداران «ارتباط مستقیم» دارد و از بابت پخش «اعترافات اجباری» به عنوان تاکتیکی برای پیشبرد پروپاگاندای رژیم، بدنام است. این نشریه همچنین نوشته است که پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما، از نزدیکان مجتبی خامنهای، دومین پسر علی خامنهای و جانشین احتمالی او، است.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شماری از مجریان آن به دلیل تهیه و پخش اعترافات اجباری افراد بازداشتشده مورد تحریم کشورهای غربی قرار گرفته است.
پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما، معاون او محسن برمهانی، و علی رضوانی و آمنهسادات ذبیحپور، که چندین ویدیوی اعتراف اجباری از زندانیان سیاسی و یا خانوادههای کشتهشدگان را تهیه کردهاند و به «بازجو-خبرنگار» شهرت پیدا کردهاند از جمله افراد تحریم شده هستند.
پیمان جبلی چندی پیش تأکید کرد که در مورد سریالهایی که بازیگرانش از اعتراضات سراسری در ایران حمایت کردهاند، متناسب با نوع شخصیت، موضعگیریها، و همچنین نقش آنها تصمیمگیری خواهد شد.
دهها بازیگر که سریالهایشان در آستانه پخش است، از اعتراضات حمایت کردهاند.