وزارت دفاع بریتانیا روز شنبه در یک بهروزرسانی اطلاعاتی گفت که «در روزهای اخیر، حملات هوایی دوربرد روسیه علیه زیرساختهای ملی حیاتی اوکراین افزایش یافته است.»
این وزارتخانه در توییتی نوشت: «موج حملات [روسیه] عمدتا شامل موشکهای کروز پرتاب شده از هوا و دریا بوده است، اما تقریبا به طور قطع شامل پهپادهای ایران نیز میشود که از منطقه کراسنودار روسیه پرتاب میشوند.»
وزارت دفاع بریتانیا گفت: «پیشتر، [این] پهپادها عمدتا از مناطقی در کریمه اشغالی پرتاب میشدند.» این وزارتخانه افزود: «تغییر مکان پرتاب احتمالا به دلیل نگرانی روسیه در مورد آسیبپذیری کریمه است، ضمن آن که برای تامین مجدد آنها از نقطه ورود احتمالی تسلیحات به روسیه، در آستاراخان، نیز مناسب است.
- واشنگتن: تداوم کمک به موفقیت اوکراین
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی، روز جمعه در مصاحبهای به صدای آمریکا گفت که ایالات متحده کمکهای امنیتی بیشتری به اوکراین ارائه خواهد کرد.
کربی در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن به هشدار روسیه مبنی بر عدم تحویل سامانه پیشرفته پدافند هوایی پاتریوت توجه خواهد کرد، پاسخ داد: «روسیه به ایالات متحده یا هیچ کشور دیگری دیکته نخواهد کرد که چه کمک امنیتی به اوکراین ارائه کنیم.»
به گفته این مقام آمریکایی، واشنگتن «همگام با اوکراینیها است و تقریبا هر روز با آنها در مورد نیازهایشان صحبت میکند تا اطمینان حاصل شود به بهترین وجه این نیازها را برآورده می کنیم.»
کربی تصریح کرد که پس از حملات هوایی «بیسابقه» روسیه با موشکهای کروز و پهپادهای ایرانی، «مانند آنهایی که در ١٢ تا ١٨ ساعت گذشته دیدهایم»، تقویت قابلیتهای دفاع هوایی به یکی از نیازهای اصلی ارتش اوکراین تبدیل شده است.
کربی گفت تمرکز واشنگتن کمک به اوکراین برای پیروزی در میدان نبرد به هر شکلی است که ولودیمیر زلنسکی صلاح میداند. او گفت ایالات متحده به اوکراین دیکته نمیکند که چگونه از خاک خود دفاع کند.
این در حالی است که زلنسکی در سخنرانی ویدیویی خود در روز جمعه گفت روسیه هنوز موشکهای کافی برای حملات گستردهتر، مانند حمله اوایل روز به شبکه برق اوکراین، در اختیار دارد
به گفته او، «هر آن چه که پرستندگان موشک در مسکو روی آن حساب کنند، هنوز هم توازن قدرت را در این جنگ تغییر نخواهد داد.»
- هشدار روسیه
وزارت امور خارجه روسیه به ایالات متحده هشدار داد که اگر سامانه دفاع هوایی پاتریوت را به اوکراین تحویل دهد، مسکو آن را یک «اقدام تحریکآمیز» تلقی خواهد کرد که میتواند واکنش کرملین را به دنبال داشته باشد.
مقامات آمریکایی این هفته به خبرنگاران گفتند برنامههایی برای ارسال پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین دارند که زلنسکی مدتهاست برای دفاع در برابر حملات هوایی روسیه به زیرساختهای حیاتی خواهان آن بوده است. با این حال، هنوز هیچ اطلاعیه رسمی در این خصوص اعلام نشده است.
به گفته مقامات اوکراینی، روسیه در یکی از بزرگترین حملات خود از زمان آغاز جنگ، بیش از ٧٠ موشک به سمت اوکراین شلیک کرد که موجب قطع برق در دومین شهر بزرگ این کشور شد و کییف را مجبور کرد که خاموشیهای اضطراری در سراسر کشور اعلام کند.