لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۴

سفر وزیر خارجه آمریکا به آلمان؛ آینده افغانستان از محورهای مذاکرات است


وزیر خارجه آمریکا در پایگاه هوایی رام‌اشتاین
وزیر خارجه آمریکا در پایگاه هوایی رام‌اشتاین

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از رایزنی با مقامات قطر که روابط نزدیکی با طالبان دارند، وارد آلمان شد.

وزیر خارجه آمریکا قرار است علاوه بر گفتگو با مقامات آلمان، به صورت مجازی با نمایندگان بیست کشور که از نظر دیدگاه نسبت به آینده افغانستان با آمریکا همسو هستند، دیدار کند.

حضور او در قطر و آلمان نیز به نشانه تقدیر از میزبانی این دو کشور از افغانستانی‌های همیار ایالات متحده و ترانزیت آنها به آمریکا است.

تاکنون آقای بلینکن با تعدادی از افغانستانی‌های حاضر در پایگاه رام‌اشتاین و همچنین با کارمندان وزارت خارجه آمریکا که در حال بررسی وضعیت این افراد و آماده کردن آنها برای عزیمت به آمریکا هستند، دیدار کرده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز با انتشار توئیتی در روز چهارشنبه ۱۷ شهریور اعلام کرد که آقای به آلمان رفته است تا از نزدیک در جریان هماهنگی آلمان و آمریکا در امر خروج افغانستانی‌های آسیب‌پذیر، آمریکایی‌ها، و اتباع کشورهای شریک آمریکا از افغانستان قرار بگیرد.

او به افغانستانی‌ها گفت که آمریکا از همکاری آنها در طول حضورش بسیار قدردان است و امیدوار است که آنها زندگی خوشایندی در آمریکا داشته باشند.

آقای بلینکن همچنین از کارمندان وزارت خارجه آمریکا به دلیل همکاری در خارج کردن حدود ۱۲۴ هزار نفر از افغانستان، از جمله حدود شش هزار آمریکایی، قدردانی کرد. در دیدار آقای بلینکن با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، دو طرف بر ضرورت ادامه کمک به مردم افغانستان تاکید کردند.

پیش از این دیدار وزارت خارجه آلمان هم به نقل از آقای ماس بیانیه‌ای منتشر کرد که به بخش دیدار مجازی درباره کمک به افغانستان پرداخت: «ما می‌خواهیم روشن کنیم که رویکرد مشترک در برخورد با طالبان که منافع ما را نیز تامین می‌‌کند، چگونه است: یعنی ضرورت این که این گروه به حقوق بنیادین بشر احترام بگذارد، مسیرهای امن برای خروج افراد را مهیا کند، دسترسی به کمک‌های انسان دوستانه را باز بگذارد و مبارزه با گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش را ادامه دهد.»

وی تاکید کرد: «مردم افغانستان شایسته نیستند که اکنون توسط جامعه بین المللی کنار گذاشته شوند. ما آماده ارائه کمک‌های بشردوستانه از طریق سازمان ملل متحد هستیم و به گفت‌و‌گو با طالبان ادامه می دهیم.»

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG