لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۱

جامعه جهانی بهائی خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط مهوش ثابت شد


مهوش ثابت، شهروند بهائی. آرشیو
مهوش ثابت، شهروند بهائی. آرشیو

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط مهوش ثابت، لغو حکم زندان او، و همچنین تضمین مقامات جمهوری اسلامی ایران برای عدم بازگشت این زندانی عقیدتی به زندان شد.

جامعه جهانی بهائی روز دوشنبه سوم دی با انتشار بیانیه‌ای نوشت که این شهروند ۷۱ ساله بهائی و زندانی عقیدتی در ایران که بیش از ۱۳ سال به دلیل باورهایش توسط حکومت ایران زندانی بوده است، علی‌رغم «مشکلات جدی و رو به وخامت سلامتی» و «محرومیت مداوم از مراقبت‌های پزشکی مناسب و درمان بیمارستانی»، تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته است اما باید پس از اتمام دوره بهبودی، برای گذراندن باقی‌مانده دوره محکومیت خود به زندان بازگردد.

مهوش ثابت (شهریاری) در آذر سال ۱۴۰۱ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به اتهام «تشکیل و اداره دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به «۱۰ سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، منع سکونت در تهران، ممنوعیت از فعالیت در گروه‌های اجتماعی، و مصادره شماری از ابزار دیجیتال» محکوم شد و شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران این رأی را تأیید کرد.

خانم ثابت پیش از بازداشت در اسفند سال ۱۳۸۶ در مشهد همراه با شش همکار دیگر، عضو گروه رهبری غیررسمی جامعه بهائی ایران بود.

جامعه جهانی بهائی اشاره کرد که بهائیان در ایران به مدت بیش از ۴۵ سال، «در تمام ابعاد زندگی تحت آزار و اذیت سیستماتیک قرار گرفته‌اند؛ موضوعی که بارها از سوی سازمان ملل و جامعه جهانی محکوم شده است.»

در بیانیه این نهاد به سخنان جاوید رحمان، گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، استناد شده است که گفته بود بهائیان توسط حکومت ایران هدف «نسل‌کشی» قرار گرفته‌اند.

به نوشته این بیانیه، سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز رفتار با بهائیان در ایران را «جنایت علیه بشریت از نوع آزار و اذیت» توصیف کرده است.

جامعه جهانی بهائی در بخشی از بیانیه خود با اشاره به «بیش از ۱۳ سال زندان» مهوش ثابتی و «بدرفتاری‌های شدید جسمی و روحی» با او، اشاره کرد که پس از عمل جراحی قلب روزهای اخیر، «پزشکان متعددی به طور کتبی تأیید کرده‌اند که ادامه حبس وی منجر به فروپاشی سلامتی‌اش خواهد شد؛ چیزی که اکنون به واقعیت پیوسته است.»

این نهاد بین‌المللی بهائیان در ادامه بر ضرورت لغو ۸ سال حبس باقی‌مانده خانم ثابتی تاکید کرد و نوشت که او باید برای بهبودی در کنار خانواده‌اش آزاد شود.

سیمین فهندژ، نماینده جامعه بهائی در سازمان ملل: دولت ایران باید مهوش ثابت را فوراً آزاد کند تا بتواند در کنار خانواده خود مراقبت‌های لازم را دریافت کند.

در این ارتباط، سیمین فهندژ، نماینده جامعه بهائی در سازمان ملل، گفت: «خانم ثابت سال‌ها در شرایط بحرانی سلامتی قرار داشته و مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت نکرده است. او به جای دریافت مراقبت، به سلول انفرادی منتقل شده و تحت بازجویی‌های طولانی و شدید قرار گرفته است. خانم ثابت هرگز نباید زندانی می‌شد و در صورت بروز مشکلات سلامتی در زندان، باید آزاد می‌شد.»

خانم فهندژ تاکید کرد: «دولت ایران باید این اشتباه را اصلاح و او را فوراً آزاد کند تا بتواند در کنار خانواده خود مراقبت‌های لازم را دریافت کند.»

جامعه جهانی بهائی با ابراز نگرانی از «بحران سلامتی خانم ثابت» که «مشابه مواردی است که ده‌ها بهائی دیگر در زندان‌های ایران با آن مواجهند» تاکید کرد: «گزارش‌های متعددی درباره نادیده گرفتن مشکلات سلامتی بهائیان زندانی توسط مقامات ایرانی دریافت کرده که نقض آشکار حق درمان برای بازداشت‌شدگان است.»

پیش از این هم گزارش‌های بسیاری در مورد خودداری مقامات زندان‌های جمهوری اسلامی ایران از درمان زندانیان، به ویژه زندانیان سیاسی انتشار یافته است. با این همه، و به رغم تاکید سازمان‌های حقوق بشری که همراه با مستندات بوده است، مقامات قوه قضائیه این موضوع را تکذیب کرده‌اند.

سیمین فهندژ با اشاره به این‌که «دنیا مهوش ثابت را به عنوان مدافعی شجاع برای حقوق بشر می‌شناسد» افزود: «ما از پایداری او در برابر ظلم و بی‌عدالتی الهام می‌گیریم اما از دیدن تأثیرات شدید این ظلم‌ها بر زندگی و سلامتی وی و همچنین آزار و اذیت بهائیان و جامعه بهائی دل‌ شکسته‌ایم.»

نماینده جامعه بهائی در سازمان ملل گفت: «دولت ایران فرصت دارد تا با تضمین این‌که مهوش ثابت دیگر هرگز زندانی نخواهد شد، قدم مثبتی بردارد» و تاکید کرد: «مهوش سزاوار است که در کنار خانواده‌ خود از جراحی قلب بهبود یابد و هیچ بهائی یا زندانی عقیدتی دیگری نباید حتی یک دقیقه دیگر تحت این بی‌رحمی‌ها رنج بکشد.»

شهروندان بهائی بعد از انقلاب ۱۳۵۷ با محرومیت‌های گسترده‌ای از جمله اخراج از مشاغل دولتی، مصادره اموال، پلمب محل کسب، محرومیت از تحصیل، و تخریب گورستان‌ها مواجه بوده‌اند.

بر پایه گزارش سالانه کمیسیون «آزادی مذهبی بین‌المللی» متعلق به سال گذشته میلادی، سرکوب، خشونت، تبعیض و انگ‌زنی اجتماعی حکومت اتداویران علیه شهروندان بهائی تشدید شده است.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی هم از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.

XS
SM
MD
LG