استرالیا با اشاره به «بالابودن تنشهای منطقهای» و «ناپایداری شرایط امنیتی»، بار دیگر به شهروندانش توصیه کرد که از سفر به ایران پرهیز کنند.
وزارت امور خارجه استرالیا در اطلاعاتی که روز پنجشنبه ۱۰ خرداد روزآمد شده، به سابقه «بازداشت خارج از ضوابط قانونی» شهروندان خارجی و دارای تابعیت دوگانه از جمله استرالیاییها در ایران اشاره کرده و «باجگیری از طریق آدمربایی» را از خطرات موجود در ایران برشمرده است.
کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیا و کارشناس امور خاورمیانه، در پاییز سال ۱۳۹۷ به اتهامات «امنیتی و جاسوسی» در ایران بازداشت شد و پس از دو سال در آذرماه ۱۳۹۹ در جریان مبادله با سه ایرانی زندانی در تایلند آزاد شد.
استرالیا در توصیهنامه خود با اشاره به احتمال وقوع اعتراضات در ایران و بالا بودن خطر «بازداشت خودسرانه»، از شهروندانش، از جمله افراد دوتابعیتی، خواسته است که هرچه زودتر به فکر ترک ایران باشند.
این کشور همچنین تصریح کرده که ارائه حمایتهای کنسولی برای شهروندان دوتابعیتی ایرانی-استرالیایی با محدودیت شدید مواجه است و در صورت بازداشت این شهروندان هیچ تضمینی برای دسترسی آنها به خدمات کنسولی یا نمایندگی حقوقی وجود ندارد.
استرالیا به عنوان کشوری مهاجرپذیر میزبان دهها هزار تن از ایرانیانی است که به تابعیت استرالیا درآمدهاند.
دولت کانبرا با تکرار هشدارهای سفر به ایران تاکید کرده که تشدید تنشها در خاورمیانه ممکن است منجر به بستهشدن قلمروهای هوایی، لغو پروازها و بروز اختلالات دیگر در سفر شود.
در هشدارنامه مربوط به ایران در وبسایت وزارت خارجه استرالیا آمده که احتمال وقوع حملات تروریستی در تهران یا دیگر نقاط ایران وجود دارد.
استرالیا مناطق مرزی ایران با سه کشور افغانستان، پاکستان و عراق را هم «به شدت خطرناک» خوانده است.
این کشور همچنین به شهروندانش هشدار داده که از عکس برداری از اماکن نظامی یا دولتی، زیرساختهای مهم شهری و اعتراضات عمومی خودداری کرده و از پهپاد استفاده نکنند.
هند هم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت خواستار هوشیاری شهروندان خود در سفر به ایران و اسرائیل شده بود.