لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۶

حقوق شهروندی | افزایش فشار بر آتنا دائمی در زندان؛ ضرب و شتم سهیلا حجاب؛ ابتکاری در حمایت از دگرباشان ایران


از راست:‌ علیرضا شجاعیان، سهیلا حجاب، محمد حبیبی و آتنا دائمی
از راست:‌ علیرضا شجاعیان، سهیلا حجاب، محمد حبیبی و آتنا دائمی

اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های حقوق بشری حاکی از اعمال فشار مسئولان زندان لاکان رشت بر آتنا دائمی،‌ طراحی روی پیکان اهدایی به چائوشسکو در حمایت از جامعه دگرباش ایرانی،‌ اخراج سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران از آموزش و پرورش، و ضرب و شتم سهیلا حجاب در زندان است.

  • پدر آتنا دائمی می‌گوید جان او در زندان لاکان رشت در خطر است

پدر آتنا دائمی در حساب توئیتر خود از تشدید فشار مسئولان زندان لاکان رشت بر آتنا دائمی خبر داد و نوشت «جان دخترم در خطر» است.

حسین دائمی، پدر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی روز سه‌شنبه ۱۳ مهر در یک رشته‌ توئیت نسبت به وضعیت فرزند خود در زندان لاکان رشت ابراز نگرانی کرد و نوشت خانم دائمی با وجود پیگیری‌های صورت گرفته همچنان از حق تماس تلفنی محروم است.

حسین دائمی با اشاره به برخی فشارهای وارد شده بر این فعال مدنی از سوی مسئولان زندان، از جمله مسئول اندرزگاه، نوشت فشارها بر آتنا پس از افشاگری او از وضعیت زندانیان محبوس در این زندان تشدید شده است.

آتنا دائمی پیشتر در یک فایل صوتی با اشاره به وضعیت زندانیان غیر سیاسی در زندان لاکان رشت گفته بود این زندانیان در زندان رشت همچون دیگر زندان‌ها «ویترین نمایشگاه دروغ‌های حاکم هستند، بی آنکه از کمترین مزایا برخوردار باشند.»

پیشتر پدر آتنا دائمی به صدای آمریکا گفته بود با پایان حکم پنج سال زندان آتنا که از سال ۱۳۹۵ بدون یک روز مرخصی در زندان بوده، حکم ۲ سال و یک ماه زندان دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» از تیر ماه سال گذشته به اجرا گذاشته شده است. در حکم شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران آتنا دائمی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم زندان» مجموعا به ۲ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

درخواست خانم دائمی مبنی بر اعاده دادرسی، اسفند ماه سال گذشته از سوی دیوان عالی کشور رد شد و او از اواخر اسفند ماه به زندان لاکان رشت تبعید شده است.

  • ضرب و شتم سهیلا حجاب در زندان

اخبار منتشر شده در برخی از رسانه‌های حقوق بشری، حاکی از ضرب و شتم سهیلا حجاب، وکیل دادگستری محبوس در زندان قرچک ورامین در زمان اعتصاب غذا توسط زندانیان متهم به جرائم خشن است.

وبسایت حقوق‌بشری «هرانا» با انتشار این خبر نوشت روز شنبه ۱۰ مهر ماه همزمان با تحصن و پوشیدن کفن توسط سهیلا حجاب به نشانه اعتراض در زندان، گروهی از زندانیان که با تحریک یکی از مسئولان زندان سعی داشتند به او به زور غذا دهند در مواجهه با مقاومت این وکیل زندانی، وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود، سهیلا حجاب، که از ۲۸ شهریور ماه در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، روز یکشنبه ۱۱ مهر ماه در پی وعده مسئولین برای اعزام یک تیم از قوه قضاییه به زندان قرچک ورامین جهت بازدید و رسیدگی به مشکلات زندانیان سیاسی، به اعتصاب خود پایان داده است.

سهیلا حجاب، اسفند سال ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» به ۱۸ سال زندان محکوم شد. این حکم سوم خرداد سال ۹۹ تایید و این وکیل دادگستری در همان روز به محض خروج از دادگاه توسط سپاه ثارالله تهران، همراه با ضرب و شتم بازداشت و به زندان منتقل شد.

  • حمایت از جامعه دگرباش ایرانی با طراحی روی پیکان اهدایی به نیکلای چائوشسکو

یک نقاش ایرانی با طراحی بخش‌هایی از شاهنامه بر روی پیکانی که محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۹۷۴ به نیکلای چائوشسکو، دیکتاتور پیشین رومانی، اهدا کرده بود از جامعه دگرباش ایرانی که به گفته او هر روز با «بی عدالتی ظالمانه» همراه هستند حمایت کرد.

علیرضا شجاعیان،‌ نقاش ایرانی روز سه‌شنبه ۱۳ مهرماه، با انتشار تصاویری از طراحی جدید خود، با به تصویر کشیدن لحظه عاشقانه «سهراب و شعبان» بر روی این پیکان، در اینستاگرام خود نوشت به عنوان یک نقاش همیشه سعی می کند تاریخ‌های نانوشته را از طریق هنر روایت کند و به آنها نوعی جاودانگی ببخشد.

او در ادامه با اشاره به داستان رستم و سهراب در شاهنامه، و نیز قتل علیرضا فاضلی‌منفرد، جوان همجنسگرایی که در سال جاری توسط اعضای خانواده خود به قتل رسید، نوشته است این داستان به او کمک کرده است تا در این طراحی «بی عدالتی ظالمانه ای» را که جامعه دگرباش در ایران به دلیل قوانین موجود با آن روبرو هستند، برجسته کند.

علیرضا شجاعیان می‌گوید: «این داستان‌ها می‌توانند رنج‌های دوران ما را به نسل‌های آینده نشان دهند و روشنایی را بر جنبه‌های تاریک تاریخ ما بتابانند.»

  • محمد حبیبی از آموزی و پرورش اخراج شد

کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از بازخرید اجباری و اخراج محمد حبیبی همزمان با «روز جهانی معلم» خبر داد و نوشت این معلم برای بار دوم از آموزش و پرورش اخراج شد و امکان حضور در فضای آموزشی از ایشان سلب شده است.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی ‎معلمان تهران، نیز با تایید این خبر در توئیتر خود نوشت این حکم که از سوی هیات تجدید نظر تخلفات اداری وزارتخانه برای او صادر و روز دوشنبه ۱۲ مهرماه به وی ابلاغ شده است.

به نوشته آقای حبیبی، صدور این حکم «در آستانه روز جهانی معلم پیغام صریحی است که حاکمیت مطالبه‌گری را تحمل نمی کند.»

به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، حکم بازخرید اجباری و اخراج این معلم زندانی در ابتدا اردیبهشت ماه سال ۹۹ از سوی هیات تخلفات وزارت آموزش و پرورش صادر شد، اما با شکایت این فعال صنفی که در آن زمان دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کرد توسط دیوان عدالت اداری به صورت موقت متوقف شد.

محمد حبیبی‌، در تجمعی که ۲۰ اردیبهشت سال ۹۷ به مناسبت هفته معلم، مقابل سازمان برنامه و بودجه برگزار شده بود، به همراه ۱۴ نفر از شرکت کنندگان در این تجمع بازداشت و پس از مدتی به ۱۰ سال و شش ماه زندان و شلاق محکوم شده.

آقای حبیبی ۲۰ آبان ماه سال ۹۹ از زندان آزاد شد.​

XS
SM
MD
LG