پدر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در زندان اوین، در واکنش به صدور و ابلاغ حکم ۲ سال زندان برای فرزندش میگوید که همه این فشارها فقط برای به زانو در آوردن دخترش است، و تاکید میکند که «جرم آتنا کجا و جرم افرادی که در ایران میلیاردها اختلاس میکنند کجا؟»
حسین دائمی روز پنجشنبه ۱۲ تیر در خصوص صدور حکمی تازه برای فرزند خود به صدای آمریکا گفت که حکم صادر شده مربوط به ششمین پرونده این فعال مدنی زندانی است که در دوران حبس برای او بازگشایی شده است. وی گفت که آتنا دائمی در یک دادگاه پنج دقیقهای که روز یکشنبه ۸ تیر ماه در شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاده برای او برگزار شده بود به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم زندان» مجموعا به ۲ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
پدر این فعال مدنی زندانی به صدای آمریکا میگوید، مصداق اتهام «تبلیغ علیه نظام» در حکم صادره، منتشر کردن نامه از داخل زندان، و برگزاری تحصنی در زندان در ارتباط با کشتهشدگان آبان ماه ۹۸ و در حمایت از خانواده کشتهشدگان، مصداق اتهام «اخلال در نظم زندان» بوده است؛ تحصنی که به همراه نرگس محمدی، روزنامهنگار و مدافع حقوق بشر، و چند نفر از زندانیان دیگر صورت گرفته بود.
حسین دائمی با اشاره به صدور شتابزده حکم برای این فعال مدنی زندانی تاکید کرد که به جرات میتوان گفت عدالت در دادگاههای ایران اجرا نمیشود، بلکه «پرونده در دادسرا از طریق بازپرس و یا ضابطان قضایی تشکیل، همان جا حکمی از پیش تعیین شده صادر، آن حکم به شعبه ارسال، و حکم توسط قاضی اعلام میشود.»
بنا بر اطلاعات موجود، حکم ۵ سال زندان آتنا دائمی در تاریخ ۱۴ تیر ماه به پایان خواهد رسید. اما با این وجود، به گفته پدر این فعال مدنی زندانی، حکم ۲ سال و یک ماه زندانی دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» که به سال ۹۷ بازمیگردد و در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برای او صادر شده است،از روز یکشنبه ۱۵ تیر به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد. وی همچنین یادآور شد که آتنا دائمی پرونده دیگری هم دارد که برای آن قرار صادر شده، اما به مرحله دادگاه نرسیده است و در حال حاضر خانواده منتظر نتیجه آن نیز هستند.
آقای دائمی در گفتگو با صدای آمریکا وضعیت جسمی این فعال مدنی زندانی را نامناسب اعلام کرد و با اشاره به شیوع ویروس کرونا در ایران گفت، او باید برای درمان به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شود، اما در این شرایط خانواده تنها خواهان آزادی آتنا است و راضی نیست که او برای درمان از بند خارج و حتی یک ساعت هم به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شود، چون شرایط به گونهای است که ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شود.
آزادی برخی از زندانیان از روز چهارشنبه ۷ اسفند ماه با صدور بخشنامه رئیس قوه قضائیه در حالی آغاز شد که بر اساس آن با رعایت برخی شرایط دستور مرخصی محدود برای گروهی از زندانیان محکوم به حبس صادر شده است. در یکی از مفاد آن بخشنامه آمده است که آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شدهاند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیتهای بالای ۵ سال هستند.
آقای دائمی در پایان گفتگوی خود با صدای آمریکا با تاکید بر بیگناهی آتنا خواستار آزادی او از زندان شد و گفت که دخترش «هیچ جرمی مرتکب نشده [است. او] نه اختلاس کرده، نه دزدی، و نه جنایت. آتنا یک معترض است و برای اعتقادات خود و اعتراضاتی که برای مردم، کودکان کار، بیثباتی مملکت، اعدام، و مخالفت با موارد دیگر که در مملکت ما رواج دارد زندانی شده است. و تمام این فشارهایی که به او وارد میشود فقط برای به زانو در آوردن او است. اما او همچنان محکوم و قوی بر باورها و اعتقادات خود پافشاری میکند.»
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.