به دنبال دریافت گزارش ها از افزایش شدت سرکوب معترضان ضد دولتی توسط نیروهای امنیتی لیبی، اتحادیه عرب شرکت لیبی در اجلاس این اتحادیه را به حالت تعلیق در آورد.
عمرو موسی، دبیرکل اتحادیه عرب، روز سه شنبه جلسه ای اضطراری را رهبری کرد که به بحث در مورد لیبی اختصاص یافت. وی که در قاهره سخن می گفت، اعلام کرد خشونت علیه معترضان باید پایان یابد.
کترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در قاهره، تمامی خشونت ها در لیبی را محکوم کرد و نسبت به از دست رفتن جان ها ابراز تاسیف کرد.
در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل متحد، جلسه ای اضطراری را به بحث در مورد بحران لیبی اختصاص داد. ابراهیم دباشی، معاون فرستاده لیبی در سازمان ملل متحد، که اکنون علیه معمر قذافی موضع گرفته است، درخواست برگزاری این نشست را کرده بود. آقای دباشی خواستار کناره گیری رهبر لیبی از قدرت شده است.
دباشی گفت او و دیگر دیپلمات های لیبی در نیویورک خواهان اقدام بین المللی برای متوقف کردن رهبر لیبی، از انجام آنچه «نسل کشی» علیه مردم کشورش خواند، شده است.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز خواستار انجام تحقیقات بین المللی در مورد آنچه وی حملات « سازمان یافته و گسترده» علیه غیرنظامیان خوانده است، شد. خانم پیلای روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد این حملات ممکن است جنایت علیه بشریت قلمداد شود.
دباشی همچنین معمر قذافی را به جنایت علیه بشریت متهم کرده است و خواهان محاکمه او در دیوان بین المللی کیفری شده است. دباشی از جامعه بین المللی خواست تا از ورود رهبر لیبی خودداری کنند و مراقب باشند که او پولی به خارج نفرستند و دست به پول شویی نزند.