آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه ۱۷ دی، در یک کنفرانس خبری در دوحه گفت هنگامی که این هفته از اسرائیل بازدید میکند به مقامات اسرائیلی خواهد گفت که ضروری است برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در غزه اقدامات بیشتری انجام دهند.
بلینکن همچنین گفت غیرنظامیان فلسطینی باید پس از جنگ به خانههای خود بازگردند و نباید تحت فشار قرار گیرند تا غزه را ترک کنند.
وزیر خارجه آمریکا افزود که کشته شدن خبرنگاران شبکه خبری «الجزیره» در غزه یک «فاجعه غیرقابل تصور» است و تعداد بسیاری از خبرنگاران در نوار غزه کشته میشوند.
در همین حال، نخستوزیر قطر گفت کشته شدن رهبر حماس در بیروت، مذاکرات برای آزادی گروگانها در غزه را دشوارتر میکند.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت کشته شدن یکی از رهبران حماس در حمله پهپادی اسرائیل در بیروت در هفته گذشته بر توانایی دوحه برای میانجیگری بین این گروه و اسرائیل بر سر آزادی گروگانها و تلاشها برای برقراری آتشبس تأثیر گذاشته است.
صالح العاروری از رهبران حماس در بیروت در حمله پهپادی روز سه شنبه ۱۲ دی که به اسرائیل نسبت داده شده کشته شد، اما اسرائیل نقش خود در این حمله را تأیید یا تکذیب نکرده است.
نخستوزیر قطر در عین حال تاکید کرد که کشورش به تلاشهای خود در این راستا ادامه خواهد داد.
او با اشاره به حملات حوثیهای یمن مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران گفت ایجاد تنش در مسیر کشتیرانی در دریای سرخ «غیرقابل قبول» است و اثر ناگواری بر جنگ در غزه دارد.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی پس از آغاز حملات اسرائیل به غزه اعلام کردند تا زمانی که اسرائیل به جنگ با حماس در غزه پایان ندهد کشتیهای تجاری در دریای سرخ را هدف قرار میدهند و به گفته مقامات آمریکایی از آن زمان دستکم ۲۵ کشتی تجاری را هدف حملات خود قرار داده و موجب پدیدآمدن اختلال در تجارت بینالمللی شدهاند.
اما، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل، یکشنبه ۱۷ دی، با ردیگر تاکید کرد که جنگ در غزه نباید تا زمان «تحقق همه اهداف آن» متوقف شود.
او این هدفها را بین بردن حماس، بازگشت همه گروگانها و اینکه غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نباشد، اعلام کرد.
تایمز اسرائيل در گزارشی نوشت نتانیاهو گفت: «این را هم به دشمنانمان میگویم و هم به دوستانمان. این مسئولیت ماست و این تعهد همه ماست.»
نتانیاهو در سخنان خود همچنین به حزبالله لبنان هشدار داد که «من به حزبالله پیشنهاد میکنم از آنچه که حماس در ماههای اخیر آموخته است بیاموزد: «هیچ تروریستی مصون نخواهد ماند.»
هر دو گروه حماس و حزبالله که مورد حمایت تسلیحاتی و مالی جمهوری اسلامی ایران هستند در فهرست تروریستیکشورهای مختلف قرار دارند.
از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائيل در ۱۵ مهر، و پاسخ تلافیجویانه اسرائيل به آن حمله، حزب الله لبنان نیز بارها به خاک اسرائيل حمله کرده است که این کشور با حملات هوایی به حزب الله پاسخ داده است. حزبالله در کشمکشهای اخیر با اسرائيل دهها نیروی خود را از دست داده است.