فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز شنبه ۱۶ دی، به آنهایی که او «دشمن» خواند هشدار داد که «از دور و نزدیک» به آنها حمله میکنیم و آنها باید از منطقه دور شوند.
حسین سلامی گفت: «ما با این راهبرد توانستیم به دشمن نشان دهیم که ایستایی در شعاعهای نزدیک و یا نیمه دور برای دشمن آسیب زا است و باید از این منطقه دور شود.»
پیشتر در روز ۱۱ دی خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران از ورود «ناوشکن البرز» ارتش جمهوری اسلامی ایران به آب های دریای سرخ از طریق تنگه بابالمندب خبر داد.
این تهدید فرمانده سپاه در حالی است که نگرانی ها از گسترش جنگ در خاورمیانه در میانه جنگ اسرائیل و حماس در غزه افزایش یافته و بسیاری از کشورها خواستار توقف حملات گروه های مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه شده اند.
وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود به او خاطرنشان کرد که خطر شعلهور شدن جنگ منطقهای در خاورمیانه هرگز بیشتر از این زمان نبوده و تهران و گروههای نیابتی آن باید به فعالیتهای بیثباتکننده خود پایان دهند.
حسین سلامی به هیچ کشوری به عنوان «دشمن» اشاره نکرد، اما ۲۲ کشور توافق کردهاند در ائتلافی به رهبری آمریکا برای محافظت از کشتیرانی در دریای سرخ در برابر حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن شرکت کنند.
دریاسالار براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین، میگوید حوثیها از آغاز جنگ اسرائیل و حماس تاکنون ۲۵ حمله علیه کشتیهای تجاری در حال گذر از جنوب دریای سرخ و خلیج عدن انجام دادهاند.
بسیاری از شرکتهای بزرگ کشتیرانی وادار شدهاند به جای عبور از کانال سوئز، که حدود ۱۲ درصد تجارت جهانی از آن عبور میکند، به مسیر طولانیتر و پرهزینهتر در اطراف دماغه امید نیک آفریقا روی آورده اند.
اوایل هفته جاری، آمریکا و یازده کشور دیگر بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن بار دیگر خواستار پایان دادن به حملات حوثیها در دریای سرخ شدند. آنها تأکید کردند این حملات غیرقانونی است و ثبات منطقه، آزادی کشتیرانی و زنجیره تامین جهانی مواد غذایی را تهدید میکند.
در همینحال، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در یک گفتگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود خواستار پایان فوری حملات «غیرقانونی» حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و آزادی کشتیها و خدمه بازداشتشده آنها شد.
وزیر دفاع بریتانیا یازدهم دی در مقالهای در روزنامه «تلگراف» هشدار داد که لندن در حال بررسی حملات هوایی به شورشیان حوثی در یمن است و برای «اقدام مستقیم» بهمنظور توقف حملات آنها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ تردید نخواهد کرد.
تلگراف در گزارشی درباره مقاله شاپس نوشت، بریتانیا در حال طراحی نقشههایی با آمریکا برای حملات نظامی احتمالی علیه حوثیهای یمن است تا با حملات آنها به خطوط کشتیرانی در دریای سرخ که باعث اختلال در تجارت جهانی شده است مقابله کنند.
وزیر دفاع بریتانیا با اشاره به عملیات ناو سلطنتی «اماچاس دایموند» در اواخر آذر که یک پهپاد حوثیها را در دریای سرخ منهدم کرد، گفت: «مصمم هستیم اقدام مستقیم انجام دهیم و برای اقدامات بیشتر جهت جلوگیری از تهدید آزادی کشتیرانی در دریای سرخ تردید نخواهیم کرد.»
هشدارهای این مقام بریتانیایی پس از آن اعلام شد که فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، همان روز گفت چند قایق حوثیها را که در حمله به کشتی تجاری «مِرسک-هانگژو» نقش داشتند غرق کرده و دستکم ۱۰ تن از حوثی ها را که قصد ورود به عرشه کشتی را داشتند کشته است.