باستانشناسان میگویند، نقاشی که روی دیواری در ویرانههای شهر باستانی پمپئی کشف شده تصویر غذایی که گمان میرفت یک پیتزا، غذای نمادین ایتالیایی باشد، نیست. چرا که این نقاشی دیواری حدود ۲ هزار سال پیش، خیلی پیش از این که مواد اصلی پیتزا - گوجه فرنگی و پنیر موتزارلا - به ایتالیا وارد شده باشد کشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گوجه فرنگی تنها چند قرن پیش از قاره آمریکا به اروپا وارد شد و باور عمومی بر این است که خلق پیتزا نیز همزمان و مستقیماً در ارتباط با کشف پنیر موتزارلا در سالهای ۱۷۰۰ میلادی در شهر ناپل ایتالیا بوده باشد.
کارشناسان میگویند، در عوض اینطور به نظر میآید که غذایی که در این نقاشی به تصویر کشیده شده، یک نان ایتالیایی موسوم به فوکاشیا است که رویش با میوه و ادویه یا نوعی سس ایتالیایی «پستو» پوشیده شده و روی یک سینی در کنار یک جام شراب سرو میشود.
این نقاشی دیواری یک غذای نسبتاً مقرون به صرفه را در یک سینی نقرهای و یک در فضای مجلل نشان میدهد که به گفته گابرییل زوختریگل، مدیر سایت باستانشناسی پمپئی، «بی شباهت به پیتزای امروزی نیست که بهعنوان غذای مردم فقیر در جنوب ایتالیا متولد شد [ولی] جهان را تسخیر کرد، و [اکنون] در رستورانهای چند ستاره سرو میشود.»
شهر باستانی پمپئی در سال ۷۹ میلادی بر اثر فوران کوه وزوو (وزوویوس) ویران شد. این رویداد ناگهانی و مرگبار بخش زیادی از بناها، اشیاء و مواد غذایی و حتی ساکنان شهر را در خاکستر آتشفشان مومیایی کرد.
این مکان اکنون یک سایت بزرگ باستان شناسی و یکی از جاذبههای گردشگری جهان است.