لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۶

غزاله چلاوی؛ معترضی که از داخل فرمانداری آمل به او شلیک شد


غزاله چلاوی، تصویر برگرفته از شبکه‌های اجتماعی.
غزاله چلاوی، تصویر برگرفته از شبکه‌های اجتماعی.

انتشار تصاویر لحظه هدف قرار گرفتن و کشته شدن زنی به نام غزاله چلاوی در آمل، با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی رو‌به‌رو شده است.

غزاله چلاوی روز ۳۰ شهریور زمانی که در جریان اعتراضات مردم آمل در حال فیلم‌گرفتن بود بنا بر گزارش‌ها هدف تیر‌اندازی مستقیم از داخل فرمانداری آمل قرار گرفت و کشته شد. اما تصاویری که خود او در واپسین لحظات زندگی فیلمبرداری کرده بود شامگاه پنجشنبه منتشر شد.

حمایت‌های جهانی از معترضان ایرانی

در ادامه حمایت‌های جهانی از معترضان ایرانی، ملاله یوسف‌زی،‌ فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، خواستار حمایت جهانی از «مبارزه زنان ایرانی برای آزادی» شد.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، پیام ویدئویی خود به همایش مجازی وزیران خارجه زن جهان را با شعار «زن، زندگی، آزادی» آغاز کرد.

در این همایش که به همت وزیر امورخارجه کانادا برگزار شد، خانم وانگ با تاکید بر حمایت مردم استرالیا از زنان و دختران ایرانی در «مبارزه برای برابری»، از حکومت ایران خواست که «از ستم به زنان و سرکوب اعتراضات» دست بردارد.

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، نیز در این نشست با اشاره به اعتراضات سراسری ایران و نقش زنان در آن گفت که مردم برای مدت ۴۳ سال خشم خود را فرو خورده‌اند.

خانم عبادی همچنین گفت که در این سال‌ها هر کس علیه جمهوری اسلامی حرفی زد، یا زندانی و یا کشته شد یا به ناچار از کشور فرار کرد.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز ۲۶ شهریور تا ۲۷ مهر ۲۴۴ نفر از جمله ۳۲ کودک کشته و همچنین بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند.

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

XS
SM
MD
LG