لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۴

اسرائیل مسئولیت کشته‌شدن رهبر ارشد حماس را نپذیرفت؛ اسماعیل هنیه اسرائیل را به «انتقام» تهدید کرد


در پی کشته شدن صالح العاروری، معاون رهبر حماس در خارج در حمله پهپادی به حومه بیروت، اسماعیل هنیه رهبر حماس که در قطر سکونت دارد گفت: «اسرائیل عواقب این اقدام را خواهد دید»، همزمان اما مقامات اسرائیلی دست داشتن در این عملیات را رد کردند.

مارک رگف، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه گفت که اسرائیل مسئولیت حمله به صالح العاروری، یکی از مقامات ارشد حماس در لبنان، را بر عهده نمی‌گیرد.

او در مصاحبه با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی افزود: «اسرائیل مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است اما قاتلان اسرائیلی‌ها باید منتظر باشند تا دولت و نیروهای مسلح اسرائیل در نهایت به آنها دست یابند.»

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، هم در نشست خبری روزانه خود از پاسخگویی به سوالی درباره کشته شدن صالح العاروری، رهبر ارشد حماس در بیروت در روز سه‌شنبه، خودداری کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، هاگاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در این زمینه گفت: «ما بر مبارزه با حماس متمرکز هستیم. ارتش اسرائیل در همه عرصه‌ها، در دفاع و حمله از آمادگی بسیار بالایی برخوردار است. ما برای هر سناریویی بسیار آماده هستیم.»

صالح العاروری از فرماندهان بلندپایه گروه «تروریستی» حماس چندی پیش در تهران با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار داشت. براساس تصاویر منتشر شده، او و شمار دیگری از مقامات ارشد حماس پس از حمله ۱۵ مهر این گروه به اسرائیل و قتل‌عام دستکم ۱۲۰۰ اسرائیلی عمدتا غیرنظامی، «نماز شکر» خواندند.

از سوی دیگر اسماعیل هنیه رهبر حماس که در سوگ معاون خود صالح العاروری به‌ سر می‌برد این اقدام را «نقض حاکمیت لبنان و گسترش دایره تجاوزات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها دانست.»

صالح العاروری چندین دوره را در زندان‌های اسرائیل گذراند و در مارس ۲۰۱۰ به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای مبادله زندانیان فلسطینی با یک سرباز ارتش اسرائیل که حماس او را در سال ۲۰۰۶ ربوده بود، آزاد شد. در ازای آزادی آن سرباز در سال ۲۰۱۱، بیش از هزار زندانی فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد شدند.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام و حدود ۲۴۰ تن دیگر نیز از سوی ستیزه‌جویان فلسطینی به عنوان گروگان به نوار غزه ربوده شدند. بر اساس تخمین‌ها هنوز ١٢٩ گروگان ربوده‌شده در اسارت ستیزه‌جویان اسلامگرای فلسطینی هستند.

آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG