دولت پرزیدنت ترامپ به دنبال دلیلی برای نگه داشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان پس از شانزده سال جنگ در آن کشور است. در همین حال مقامات آمریکایی گزینه هایی همچون گفتگو با طرفین درگیر در جنگ را برای برقراری ثبات و پیشبرد صلح در افغنستان بررسی می کنند.
در حالیکه ایالات متحده آمریکا در حال بررسی سیاست خود در جنگ طولانی افغانستان است، حملات انتحاری خشونتآمیز در این کشور همچنان ادامه دارد. رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، که از گزینه های نظامی حمایت نمی کند، به دنبال تسهیل گفتگو با کابل و طالبان است.
هدر ناورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، ضمن اشاره به اینکه گزینه نظامی به تنهایی نمی تواند ضامن صلح باشد گفت «در نهایت، باید هر دو طرف یا طرفین مختلف را سر میز مذاکره آورد تا خود آیندهشان را تعیین کنند.»
از سوی دیگر، پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این سئوال که آیا او نیروهای بیشتری به افغانستان می فرستد، گفته است «باید ببینیم.»
برخی تحلیلگران، نسبت به خطر اولویت دادن به امنیت در مقابل دیپلماسی هشدار داده اند و می گویند دولت ترامپ ممکن است از تعهد بی پایان نظامی در افغانستان زیان ببیند.
مایکل کوگلمن، پژوهشگر و نایب رئیس بخش آسیای جنوبی مرکز ویلسون، می گوید آمریکا باید بر روی استراتژی دیپلماتیک خود در افغانستان تمرکز کند، بویژه اینکه چطور می توان دولت افغانستان را که از مشکلات زیادی رنج می برد وارد این دیپلماسی کرد.
در مصاحبه ای که اخیرا صدای آمریکا با حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان داشت، وی به شدت با سیاستی که پیام جنگ به همراه دارد مخالفت کرد. او گفت از استراتژی آمریکا در پیروی از صلح، ترویج اتحاد، و تقویت روابط خوب با همسایگان افغانستان حمایت می کند.