لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۴

عباس خواستار «جدول زمانی قطعی» برای پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی شد


رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواستار پایان یافتن اشغال سرزمین های فلسطینی و استقلال آن کشور شد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواستار پایان یافتن اشغال سرزمین های فلسطینی و استقلال آن کشور شد.

محمود عباس: مذاکراتی که اهداف توافق شده آن به اشغال اسرائیل پایان ندهد، نیل به استقلال کشور فلسطینی – شامل تمام سرزمین‌هایی که در جنگ شش روزه اشغال شد – و پایتختی بخش شرقی بیت‌المقدس را برآورده نکند، ارزشی ندارد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در سخنرانی‌اش در شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت: «گفتگوهای صلح با اسرائیل ارزشی ندارد، مگر آن که هدفش پایان دادن به اشغال ۴۷ ساله سرزمین‌های فلسطینی در چارچوب یک «جدول زمانی قطعی» باشد.»

به گزارش رویترز، آقای عباس روز جمعه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک و در جمع رهبران کشورهای عضو گفت «وقت آن است که به شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین پایان داده شود. دو سال پیش در نشست سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) مجمع عمومی بود که با رأی سران ۱۹۳ کشور عضو به تغییر وضعیت فلسطینیان در سازمان ملل، فلسطین از «نهاد ناظر» به «کشورناظرغیرعضو» (همچون واتیکان) ارتقا یافت.

آقای عباس گفته فلسطینی‌ها و گروه کشورهای عرب روی پیش‌نویس یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل «برای پیشبرد تلاش‌ها برای دستیابی به صلح» کار می‌کنند. ابوردینه، سخنگوی آقای عباس می‌گوید دولت رام‌الله خواستار قطعنامه‌ای حاوی فراخوان شورای امنیت برای پایان دادن به اشغال [سرزمین‌های فلسطینی] در ظرف «دو یا سه سال» است.

دیپلمات‌های شورای امنیت گفتند اردن، یکی از پانزده عضو شورا، تا بعد از ظهر روز جمعه پیش نویس قطعنامه را از جانب فلسطین و گروه عرب، در اختیار اعضا نگذاشته بود.

شورای امنیت از چند هفته پیش به این سو سرگرم چانه‌زنی بر سر یک پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی دیگر اردن درباره آتش‌بس جنگ پنجاه روزه میان اسرائیل با گروه حماس است که نزدیک به یکماه پیش با میانجی‌گری مصر برقرار شد.

بریتانیا، آلمان و فرانسه پیشنهاد کرده‌اند که تشکیل یک ساختار بین‌المللی نظارت و تأیید آتش‌بس در آن قطعنامه گنجانده شود. به گفته دیپلمات‌ها، چنین سازوکاری را سازمان ملل یا اتحادیه اروپا می‌تواند ایجاد کند.

اویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای گفت سخنان آقای عباس نشان داد که رهبر فلسطینیان «نمی‌خواهد و نمی‌تواند در یک راه حل دیپلماتیک منطقی شراکت داشته باشد»:

«بی‌دلیل نیست که ابومازن (محمود عباس) با حماس یک دولت ائتلافی تشکیل داده؛ او با تروریسم سیاسی‌ و داستان‌پردازی علیه اسرائیل، کار حماس را تکمیل می‌کند.»

آقای عباس روز جمعه گفت بازگشت به چرخه مذاکرات بدون مفهوم و محتوا «ممکن نیست»:

«مذاکراتی که هدف‌های توافق شده آن به اشغال اسرائیل پایان ندهد، نیل به استقلال کشور فلسطین – شامل تمام سرزمین‌هایی که در جنگ شش روزه ۱۹۶۷ (۱۳۴۶) به اشغال اسرائیل درآمد – و پایتختی بخش شرقی بیت‌المقدس را برآورده نسازد، معنا و ارزشی ندارد. مذاکراتی که با یک جدول زمانی قطعی برای اجرای این هدف همراه نباشد، فاقد ارزش است.»

اسرائیل با ایده «راه حل کشور مستقل و دموکراتیک فلسطینی در کنار اسرائیل» موافق است، اما بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ به عنوان مبنای گفتگوهای نهایی را نپذیرفته، و دلیل آن را نگرانی‌های امنیتی و غیره عنوان کرده است.

روز سه‌شنبه گذشته اسرائیل و فلسطین توافق کردند که از ماه آینده گفتگوهای صلح را با تحکیم آتش بس غزه ازسرگیرند.

جنگ تیرماه میان اسرائیل با گروه حماس در نوار غزه با کشته شدن بیش از ۲.۱۰۰ فلسطینی – عمدتاً غیرنظامی – و تخریب بعضی از محله‌های غزه همراه بود.

۶۷ سرباز و ۶ غیرنظامی اسرائیلی هم در درگیری‌ها جان خود را از دست دادند.

XS
SM
MD
LG