لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۱

بوش دستور داد خروج سربازان آمريکائی از عراق پس از ژوئيه بحال تعليق در آيد


جورج بوش، رئيس جمهوری آمريکا، دستور داده است خروج سربازان آمريکائی از عراق پس از ژوئيه بحال تعليق در آيد و دوره ماموريت سربازانی که اعزام می شوند کوتاه شود.

بوش امروز (پنجشنبه)، در سخنرانی عمده ای در کاخ سفيد، از سياست جنگی خود دفاع کرد و گفت اجرای اين سياست خشونت های فرقه ای و مرگ های نظاميان و غير نظاميان را کاهش داده است. وی اظهار داشت از برکت افرايش شمار سربازان آمريکائی در ۱۵ ماه پيش، نيروهای آمريکائی و عراقی ابتکار عمل را بدست گرفته اند و چشم انداز موفقيت دوباره روشن شده است.

با اين حال، رئيس جمهوری آمريکا پذيرفت که مشکلات و پيچيدگی هايی از جمله القاعده و جنگجويانی که ايران از آنها حمايت می کند باقی است. پرزيدنت بوش گفت، «اعزام نيروهای اضافی به عراق آثار خود را نشان داده است: پانزده ماه پيش ما حالت دفاعی در عراق داشتيم ، امروز ابتکار عمل به دست ما است. پانزده ماه پيش ما مردم عراق را همراه خود نداشتيم؛ امروز مردم عراق در کنار ارتش آمريکا با القاعده ميجنگند. پی آمد اين عمليات، کاهش خشونتهای فرقه ای و تقليل شمار تلفات غير نظاميان بوده است.»

پرزيدنت بوش گفت دستور تعليق خروج نيروهای آمريکايی از عراق پس از ماه ژوئيه را صادر کرده است. رئيس جمهوری آمريکا اضافه کرد بنا به توصيه ژنرال پتريوس، فرمانده ارشد نظامی آمريکا در عراق، پس از يک دوره کوتاه وضعيت امنيتی عراق ارزيابی خواهد شد.

رئيس جمهوری آمريکا توصيه های ژنرال پتريوس را قبول می کند. ژنرال پتريوس می گويد خروج سربازان بايد از آغاز ژوئيه متوقف شود تا فرماندهان فرصت يابند به ارزيابی شرايط امنيتی بپردازند. انتظار می رود با اين اقدام حدود ۱۴۰,۰۰۰ سرباز پس از انتخابات رييس جمهوری جديد آمريکا در ماه نوامبر، در عراق باقی بمانند. پرزيدنت بوش همچنين خواهان کوتاه شدن مدت ماموريت سربازان آمريکائی که از آغاز اوت به عراق فرستاده می شوند شد. سربازان برای کاهش فشار ناشی از تمديد ماموريت، بجای ۱۵ ماه ۱۲ ماه خدمت خواهند کرد.

آقای بوش سخنرانی خود را در پی دو روز شهادت های ژنرال پتريوس و رايان کراکر سفير آمريکا در عراق در کنگره ايراد می کند، هر دو گفتند امنيت در عراق بهتر شده اما شکننده و برگشت پذير است.

پرزيدنت بوش در بخشی ديگر از سخنان خود گفت، عمليات نوری المالکی در جنوب در جهت پاکسازی بصره از وجود عناصر نابابی بود که از حمايت ايران برخوردارند.

رئيس جمهوری آمريکا با اشاره به وضعيت اقتصادی عراق گفت، در آمد عراق از فعاليتهای اقتصادی رو به افزايش است، و در نتيجه سهم آمريکا در هزينه های بازسازی کاهش يافته است، که اين خود دستآورد چشم گيری است.

از نظر ديپلماتيک، مشارکت عراق در امور بين المللی بيشتر شده و بنابراين مشارکت کشورها، به ويژه کشورهای عرب در عراق بايد اضافه شود؛ و در اين ميان جمهوری اسلامی ايران بايد تصميم بگيرد که آيا ميخواهد در کنار يک عراق باثبات بسر برد يا ميخواهد به مسلح کردن ستيزه جويان عراق ادامه دهد.

اما اگر جمهوری اسلامی ايران راه نادرست را انتخاب کند، آمريکا برای دفاع از مصالح خود، برای دفاع از نيروهای خود و برای دفاع از شرکای عراقی اقدام خواهد کرد.

نانسی پلوسی رييس مجلس نمايندگان نظر قانون گذاران را که خواهان استراتژی روشنی برای خروج از عراق هستند ابراز داشت. او به پرزيدنت بوش گفت هزينه های انسانی جنگ بسيار عظيم بوده است و به شهرت و اعتبار بين المللی ايالات متحده آسيب رسانده است.

از زمان حمله آمريکا در سال ۲۰۰۳، ده ها هزار عراقی و بيش از چهار هزار سرباز آمريکائی کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG