نتيجه قطعی رای گيری روز جمعه گذشته برای مجلس شورای اسلامی امروز اعلام شد. نمايندگان ۱۴۲ حوزه انتخابی مشخص شدند و در ۴۲ حوزه کار به دور دوم کشيده شد. اما همه ۳۰ نفر نمايندگان از شهر تهران هنوز مشخص نشده اند.
رسانه ها ی رسمی اعلام کردند نزديک به ۷۳ در صد نمايندگان مجلس آينده را اصولگرايان، ۱۶ در صد را اصلاح طلبان و ۱۲ در صد را مستقل ها تشکيل می دهند.
جبهه متحد، که طرفدار محمود احمدی نژاد است، می گويد ۶۴ در صد نامزدهايش به مجلس راه يافته اند و ۳۰ نفر رای اول تهران هم همه از اين جناح هستند.
جبهه مشارکت، اعلام کرد به رغم تمهيدها، وزمينه سازيهای غيرقانونی و ناعادلانه از سوی مجريان و ناظران انتخابات، در ۱۰۲ کرسی رقابتی، نامزدها ی اين جبهه ۳۴ کرسی را به دست آورده اند. جبهه مشارکت می پرسد آيا ميزان، رای دولت است؟
سايتهای خبری دولتی از اعتراض شماری از مردم ياسوج به نتيجه انتخابات اين شهر خبر دادند. نامزد جبهه متحد- جناح طرفدار دولت- که در اين حوزه رای کافی به دست نياورده است دست اندرکاران را به تقلب متهم کرده است.
در اعتراض به اتحاديه اروپا، که ديروز (يکشنبه) انتخابات ايران را غير آزاد و ناعادلانه خواند، محمدعلی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، از اتحاديه اروپا خواست به رای مردم ايران احترام بگذارد و کژروی و انگيزه های بدخواهانه را کنار بنهد.
محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، در پی شنيدن گزارش انتخابات در هيات دولت اعلام کردحضور در عرصه های مديريت جهانی، اولويت کاری دولت در سال آينده خواهد بود.
اما نتايج اين انتخابات همچنين نمايانگر شکاف در اردوگاه اصولگرايان، بين طرفداران افراطگرای رياست جمهوری، محمود احمدی نژاد، و منتقدين اصول گرای وی، نيز هست.علی لاريجانی، مذاکره کننده اتمی پيشين جمهوری اسلامی که يکی از منتقدين اصول گرای دولت احمدی نژاد است، در قم به پيروزی قاطع و چشمگيری دست يافت.
اصلاح طلبان انتظار داشتند که دستکم ۴۰ کرسی نمايندگی (در مجلس ۲۹۰ نفری) را از آن خود کنند. اين تعداد تقريبا با تعدادی که در مجلس کنونی در اختيار ايشان است برابری می کند. اصلاح طلبان چنين دستآوردی را برای خود به عنوان موفقيت تلقی می کنند. شورای نگهبان غير منتخب از صدها نامزد اصلاح طلب، به عنوان اينکه آنها به اندازه کافی به نظام اسلامی در ايران متعهد نيستند، پيشاپيش انتخابات رد صلاحيت کرده بود.
ديروز اتحاديه اروپا گفت روش های اجرائی در انتخابات پائين تر از ضوابط و معيارهای بين المللی بود، بطوريکه اجازه نميداد رقابتی واقعی انجام گيرد.
آمريکا اعلام کرد انتخابات با دستکاری و تقلب همراه بود، زيرا رای دهندگان قادر نبودند به شمار بزرگی از کانديداهای مورد نظر خود از هر گروه و جناحی رای بدهند.
مقامات دولتی ايران ميگويند تقريبا شصت درصد از چهل و چهار ميليون رای دهنده واجد شرايط در رای گيری روز جمعه شرکت کردند. آيت الله سيد علی خامنه ای از شرکت مردم تقدير به عمل آورد و گفت ايرانيان توطئه های دشمنان را برای دلسرد کردن مردم از انتخابات در هم پيچيدند.