لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۱

انتقاد جمهوری اسلامی از حملات آمریکا و بریتانیا علیه مواضع حوثی‌ها در یمن


ناصر کنعانی ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی. آرشیو
ناصر کنعانی ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی. آرشیو

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز جمعه ۲۲ دی، حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع گروه حوثی ها در چند منطقه یمن را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصر کنعانی در سخنان خود بدون اشاره به حملات چند ماه اخیر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به مسیرهای بین المللی کشتیرانی در منطقه ، حملات آمریکا و بریتانیا را «اقدامی خودسرانه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض قوانین و مقررات و حقوق بین‌الملل» توصیف کرد.

ساعتی قبل از آن ، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرده بود که نیروهای ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده با هماهنگی بریتانیا و پشتیبانی استرالیا، کانادا، هلند و بحرین در بامداد جمعه حملات مشترکی را به اهداف حوثی ها در یمن انجام دادند تا «توانایی آنها را برای ادامه حملات غیرقانونی شان به کشتی های آمریکایی و بین المللی و کشتی های تجاری در دریای سرخ کاهش دهند.»

به نوشته تسنیم ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بخشی از سخنانش بدون اشاره به بیانیه روز چهارشنبه بیستم دی، شورای امنیت سازمان ملل متحد که از حوثی‌ها خواست فورا به حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ پایان دهند، از جامعه جهانی درخواست کرد که از گسترش آنچه دامنه‌های جنگ، بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه نامید، جلوگیری کند.

قطعنامه‌ شورای امنیت که از سوی ایالات متحده پیشنهاد شده بود، با ۱۱ رای موافق، چهار رای ممتنع و بدون رای مخالف، تصویب شده بود.

روسیه، چین و الجزایر از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند. مسکو و پکن دارای مناسبات نزدیک با جمهوری اسلامی هستند.

پس از تصویب این قطعنامه، جان‌ کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید، گفت: «متن قطعنامه به صراحت از حوثی‌ها می‌خواهد تا این حملات را متوقف کنند و بر لزوم حمایت شورای امنیت از کشتیرانی ایمن و همچنین عبور بی‌خطر کشتی‌های تجاری از دریای سرخ تاکید دارد.»

آقای کربی افزود: «ایالات متحده به دنبال درگیری نیست و خواستار گذر امن و ایمن کشتی‌ها تجاری از طربق دریای سرخ است. اما اگر این مهم محقق نشود، در صورت لزوم با شرکای خود درباره اقدامات بعدی مشورت خواهد کرد.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هم روز چهارشنبه به حوثی‌ها و جمهوری اسلامی هشدار داد که حملات مداوم حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ «عواقب» خواهد داشت.

در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، حزام الاسد، از مقام های گروه حوثی ها، در واکنش به تصویب این قطعنامه تهدید کرد که «واشنگتن به همراه کسانی که با آن درگیر هستند به شدت از اقدامات تحریک آمیز خود در دریای سرخ و عربی پشیمان خواهند شد.»

پیش از آن، عبدالسلام الحوثی، سخنگوی گروه حوثی‌ها، پیش از قطعنامه شورای امنیت و واکنش به درخواست جهانی برای توقف حمله به مسیرهای بین المللی کشتیرانی گفته بود: «هر که بخواهد مانع عملیات‌ ما شود، با پاسخ مواجه خواهد شد.»

این در شرایطی بود که ۱۴ کشور، از جمله ایالات متحده، در بیانیه‌ای مشترک در روز ۱۳ دی به حوثی‌ها هشدار داده بودند که در صورت ادامه تهدید جانی، اقتصاد جهانی یا جریان آزاد تجارت در آب راه‌های حیاتی منطقه، منتظر عواقب این کار باشند.

XS
SM
MD
LG