همزمان با آنکه آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن، «حملات بیدلیل» حماس به شهروندان غیرنظامی اسرائیل را محکوم کردند، جمهوری اسلامی از حمللات گروه تحت حمایت خود حمایت کرد. اسرائیل میگوید دستکم ۲۰۰ غیر نظامی این کشور در حملات حماس کشته شدهاند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه ۱۵ مهر، در بیانیهای نوشت: «ایالات متحده به صراحت، این حمله وحشتناک علیه اسرائیل به دست تروریستهای حماس را محکوم میکند.»
آقای بایدن افزود:«بیتعارف، به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، گفتم که ما آماده ارائه همه ابزارهای حمایتی مناسب به دولت و مردم اسرائیل هستیم.»
همچنین لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفت: تعهد ایالات متحده به حق دفاع اسرائیل از خود همچنان تزلزلناپذیر است.
او ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان حملات تروریستی حماس به شهروندان غیرنظامی اسرائیل گفت: ایالات متحده طی روزهای آتی تلاش میکند از دسترسی اسرائیل به تجهیزات مورد نیاز به منظور دفاع از خود در برابر خشونت و تروریسم اطمینان حاصل کند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز «حملات هولناک تروریستهای حماس به اسرائیل» را بهشدت محکوم کرد.
آقای بلینکن ضمن اعلام حمایت از دولت و مردم اسرائیل، مراتب همدردی خود با خانوادههای کشتهشدگان را ابراز کرد.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، هم گفت: «هرگز هیچ توجیهی برای تروریسم وجود ندارد.»
او افزود: «قاطعانه در کنار دولت و مردم اسرائیل ایستادهایم و جانباختن اسرائیلیها در این حملات را تسلیت میگوییم.»
به گفته خانم واتسون، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با همتای اسرائیلی خود صحبت کرد و مقامات دو کشور همچنان در تماس نزدیک با یکدیگر هستند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، ریشی سوناک نخستوزیر بریتانیا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از جمله رهبران جهان هستند که تا لحظه تنظیم این خبر ضمن محکوم کردن حملات تروریستی حماس به اسرائیل، با قربانیان و مردم اسرائیل ابراز همدردی کردهاند.
در این ارتباط، جیمز کلورلی، در شبکه اجتماعی ایکس، با توصیف حماس به عنوان یک گروه تروریستی نوشت: «هیچ کلمه دیگری برای توصیف شلیک وحشیانه راکتها یا انجام حملات تروریستی با هدف قرار دادن غیرنظامیان وجود ندارد.»
این گروه شبهنظامی که از سوی جمهوری اسلامی تحت حمایت تسلیحاتی و مالی قرار دارد، از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورها به عنوان گروهی تروریستی شناخته میشود.
در این حال، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، گفت: کشورش حملات تروریستی جاری علیه اسرائیل را بهشدت محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود کاملا حمایت میکند.
او ضمن ابراز همدردی با قربانیان این حملات تاکید کرد که غیرنظامیان باید محافظت شوند.
همچنین وزارت خارجه ژاپن «پرتاب موشک و نیز حملات فرا مرزی حماس و دیگر گروههای شبهنظامی فلسطینی به خاک اسرائیل» را به شدت محکوم کرد.
از سوی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، با ابراز نگرانی از وخامت شدید اوضاع در منطقه گفت که مسکو خواستار برقراری آتشبس فوری از سوی طرفین فلسطینی و اسرائیلی است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، حملات حماس به اسرائیل را «استمرار پیروزیها... در لبنان و سوریه» خواند.
یحیی صفوی، مشاور و دستیار عالی رهبر جمهوری اسلامی، عملیات شبهنظامیان فلسطینی علیه اسرائیل و شهروندان این کشور را «تبریک» گفت و افزود: جمهوری اسلامی «تا آزادی فلسطین و قدس کنار مجاهدان فلسطینی» خواهد ماند.
عای اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ، هم مدعی شد که حمله شبهنظامیان فلسطینی «پیروزی بزرگ و راهبردی» بوده و آن را که «یک هشدار جدی به تمام سازشکاران در منطقه» دانست.
همچنین «نور نیوز»، ارگان اطلاع رسانی نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل را «پیام روشنی» برای آنهایی معرفی کرد که «در فکر عادیسازی روابط» با اسرائیل هستند.
اینگونه سخنان تهدیدآمیز، اشاره به چشمانداز توافق صلح اسرائیل و عربستان سعودی با میانجیگری آمریکا است که در هفتههای اخیر چشمانداز روشنتری یافته است.
کاخ سفید گفته است که در حال حاضر، «چارچوب اساسی» برای چنین توافقی وجود دارد.
این روندف انتقاد رهبر جمهوری اسلامی و طرفداران او از ریاض را به همراه داشته است.
گروه حزبالله لبنان نیز که از جمله گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی است، از عملیات حماس علیه اسرائیل حمایت کرد.
در همین حال، سخنگوی دولت عراق در بیانیهای، حملات حماس به شهروندان اسرائیلی را با عنوان «نتیجه طبیعی دههها اشغالگری» توجیه کرد.
وزارت خارجه قطر هم اسرائیل را تنها مسئول حملات حماس به شهروندان اسرائیلی دانسته است.
وزارت خارجه کویت نیز در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از تشدید خشونتها، اسرائیل را مسئول آنچه «حملات آشکار» خوانده، دانست.
در همین حال، وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای خواستار توقف فوری خشونتها میان « تعدادی از گروههای فلسطینی و نیروهای اشغالگر اسرائیل» شد.
همچنین وزارت خارجه امارات متحده عربی خواستار توقف فوری خشونتها و خویشتنداری حداکثری شد.
عمان نیز در واکنشی مشابه خواستار توقف فوری خشونتها شد.
- نتانیاهو: در جنگ هستیم
گروه اسلامگرای حماس روز شنبه پانزدهم مهر، بزرگترین حمله سالهای اخیر خود علیه اسرائیل را انجام داد.
شهرها و روستاهای اسرائیل در جنوب و مرکز اسرائیل آماج صدها حمله راکتی حماس قرار گرفتند و شبهنظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، وارد مناطقی در جنوب اسرائیل شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر، خبرگزاریها از کشتهشدن دستکم ۷۰ شهروند اسرائیلی و زخمیشدن ٧۰۰ شهروند دیگر این کشور خبر داده .
تصاویر و ویدیوهای پخششده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد که شبهنظامیان حماس پس از ورود به مناطقی در جنوب اسرائیل، به غیرنظامیان حمله کردهاند.
همچنین برخی گزارشها حاکی از به گروگان گرفتن دهها شهروند اسرائیلی از سوی شبه نظامیان این گروه است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در نشست اضطراری دولت، اعلام کرد: اسرائیل «در جنگ» است.
بنیامین نتانیاهو تاکید کرد اولویت او از بین بردن «نیروهای دشمن» در مناطق جنوبی اسرائیل و بازگرداندن امنیت و آرامش به این منطقه است.
او هدف دوم اسرائیل را تحمیل «هزینهای سنگین» بر گروههای فلسطینی در غزه خواند.
به گفته بنیامین نتانیاهو، سومین هدف او، تقویت تمامی جبههها به منظور جلوگیری از پیوستن احتمالی دیگران به این جنگ دانست.
نخستوزیر اسرائیل از شهروندان این کشور خواست خونسردی خود را حفظ کنند و به منظور تحقق پیروزی در این جنگ، متحد و یکصدا باشند.
- آغاز عملیات «شمشیرهای آهنین»
وزارت دفاع اسرائیل از آغاز عملیات شمشیرهای آهنین برای پاسخ به حملات حماس علیه اسرائیل خبر داد و اعلام کرد حملات گستردهای علیه مواضع این گروه در نوار غزه در جریان است.
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، گفت حماس با حمله به اسرائیل اشتباه بزرگی انجام داد و سربازان اسرائیلی علیه دشمن در هر نقطهای میجنگند.
حساب فارسیزبان ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به بیش از ۲۲۰۰ حمله راکتی حماس به شهرهای این کشور، تصاویری از حملات هوایی به ١٧ مقر نظامی و چهار مقر عملیاتی در غزه منتشر کرد.