لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۵

بیهوشی دختر دبیرستانی در مترو | کاربران: ماموران او را هل دادند؛ حکومت یک خبرنگار را بازداشت کرد


توقف مترو در تهران پس از بیهوش شدن یک دختر نوجوان. تصویر برگرفته از ویدیو.
توقف مترو در تهران پس از بیهوش شدن یک دختر نوجوان. تصویر برگرفته از ویدیو.

در پی بیهوش شدن یک دختر نوجوان در مترو تهران به دلیل آنکه از سوی یک مأمور «هل داده شد» و ادعای یک مقام رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر «افت فشار» این دختر، خبرنگار روزنامه شرق که برای تهیه گزارش درباره او به بیمارستان رفته بود، بازداشت شد.

گزارش‌های غیر رسمی حاکی از این است که یک دختر نوجوان به همراه دوستانش روز یک‌شنبه ۹ مهر، در حالی که حجاب اجباری بر سر نداشت، در ایستگاه «میدان شهدا» وارد خط چهار مترو شد و در پی «هل دادن مأمورها سرش به آهنی برخورد» کرد و بیهوش شد.

بنا بر روایت غیررسمی از این حادثه، مقامات «اجازه نمی‌دهند کسی در بیمارستان به او نزدیک شود.»

این دختر نوجوان پس از رسیدگی نیروهای اورژانس و پایداری وضعیت سلامتش، به بیمارستان فجر نیروی هوایی منتقل شد.

این واقعه پس از نخستین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد که موجب ماه‌ها اعتراضات سراسری در ایران شد، رخ داده است.

اما به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو، ادعا کرد که بیهوش شدن این دختر ۱۶ ساله «احتمالا به دلیل افت فشار» بوده و گفته که تصویری از هل داده شدن او توسط کسی از جمله عوامل اجرایی مترو «ثبت نشده است.»

در ویدئوی منتشر شده در خبرگزاری جمهوری اسلامی، صحنه‌ای از داخل مترو و لحظه بیهوش شدن دختر نوجوان وجود ندارد، اما لحظه ورود او به مترو در حالی که وضع سلامت او عادی است، ثبت شده است.

بنا بر این گزارش، دختر نوجوان پس از بیهوش شدن توسط دوستانش از مترو خارج شده و پس از «پایدار کردن وضعیت» توسط «تیم اورژانس» به بیمارستان انتقال یافته است.

ادعای بیهوش شدن دختر نوجوان در مترو به دلیل «افت فشار» در شرایطی است که روزنامه شرق گزارش داد مریم لطفی، خبرنگار این روزنامه چاپ تهران، که ظهر دوشنبه دهم مهر، برای «تهیه گزارش خبری» به بیمارستان فجر نیروی هوایی، محل بستری دختر بیهوش شده در مترو، رفته بود تا از وضعیت او گزارش تهیه کند، بازداشت شد.

بیهوش شدن این دختر نوجوان در مترو و بازداشت خبرنگار روزنامه شرق با واکنش کاربران در رسانه‌های اجتماعی همراه شده است.

هدیه کیمیایی،‌ روزنامه‌نگار اجتماعی، با اشاره به بازداشت خبرنگار شرق، در پیام‌رسان «ایکس» نوشت دختر دبیرستانی بستری در بیمارستان فجر، «به دلیل هل دادن مأموران در مترو برای حجاب اجباری، سرش به آهن برخورد کرده» و «کسی از حال» او «خبر ندارد.»

در ادامه فشارها بر زنان برای رعایت حجاب اجباری، گزارش‌های پیشین حاکی از استخدام «۴۰۰ نیروی یگان حفاظت» به عنوان «حجاب‌بان» با حقوق ماهیانه «۱۲ میلیون تومان» توسط شهرداری تهران در مترو بود. اقدامی که مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، آن را «کافی» ندانسته و گفته بود پلیس هم باید حضور داشته باشد.

پیش از این، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران روز اول مهر گفته بود: «قانون تنبیهی حجاب اجباری در ایران، گامی به عقب برای حقوق زنان، حقوق بشر و آزادی مذهبی است. این قانون نشان دهنده عزم حکومت ایران برای سرکوب آزادی و حقوق زنان است.»

آبرام پیلی همچنین افزوده بود: «ما همچنان در کنار مردم ایران می‌ایستیم، زیرا آنها به طور مسالمت‌آمیز دموکراسی و کرامت انسانی اولیه خود را می‌خواهند.»

او همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواسته بود تا این «قانون ظالمانه» را لغو کنند و به حقوق زنان ایران احترام بگذارند.

زنان و دختران مخالف حجاب اجباری ماه ها است که از پوشش اختیاری استفاده می کنند و حکومت جمهوری اسلامی تلاش دارد تا با فشارهای گوناگون، حجاب اجباری مورد نظر خود را به آنان تحمیل کند. اما تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشانگر ادامه مقاومت مخالفان حجاب اجباری است.

XS
SM
MD
LG