لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۴

جعفر ابراهیمی، معلم باسابقه زندانی، به اتهام «تحصن غیرقانونی» بازخرید شد


جعفر ابراهیمی، معلم زندانی
جعفر ابراهیمی، معلم زندانی

وکیل جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، از صدور رای بازخرید موکلش به اتهام «شرکت در تحصن غیرقانونی» خبر داد.

عرفان کرم ویسی روز سه‌شنبه ۴ مهر در ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد که هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در اداره کل آموزش و پرورش استان تهران پس از ۲۳ سال سابقه کار جعفر ابراهیمی، رأی بازخرید او را صادر و ابلاغ کرده است.

این وکیل دادگستری رای صادرشده را بدوی و قابل پژوهش (تجدیدنظر) اعلام کرده است.

این خبر با واکنش برخی از کنشگران صنفی معلمان از جمله محمود بهشتی لنگرودی، نایب رئیس کانون صنفی معلمان، مواجه شد.

محمود بهشتی لنگرودی با انتقاد از این حکم نوشته است که در سالهای اخیر صدها معلم و فعال صنفی با احکام زندان، اخراج، انفصال از خدمت، بازخریدی، کسر از حقوق، تعلیق و ده ها و صدها حکم دیگر مواجه شده اند.

جعفر ابراهیمی از جمله سیزده زندانی سیاسی بشمار می‌رود که ۱۲ شهریور سال جاری به رغم بیماری از زندان اوین به زندان قزل‌حصار کرج تبعید شد. او در حال حاضر همانند سایر دوازده زندانی سیاسی تبعیدشده از هرگونه حق تماس و ملاقات محروم است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران در واکنش به «تبعید» جعفر ابراهیمی به زندان قزل‌حصار، این اقدام را «حرکتی غیرانسانی و غیرقانونی» دانست و درباره «وضعیت وخیم جسمانی» این معلم زندانی هشدار داده است.

به تازگی هم شیوا عاملی راد، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، در گفتگو با صدای آمریکا درباره در خطر بودن جان جعفر ابراهیمی در زندان هشدار داد.

دیوید ادواردز، دبیر کل سازمان آموزش بین‌الملل، هم روز ۱۸ شهریور در نامه‌ای سرگشاده با اشاره به وخامت شرایط جسمانی جعفر ابراهیمی و اسماعیل عبدی، معلمان زندانی، از جمهوری اسلامی خواست که با مرخصی استعلاجی آنها موافقت کنند.

در نامه دبیر کل سازمان آموزش بین‌الملل با اشاره به بیماری روده‌ای و دیابت جعفر ابراهیمی، عضو زندانی هیئت مدیره شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، و وخامت شرایطش در بیست ماه گذشته در زندان تاکید شده است که او تاکنون از حق استفاده از خدمات کامل درمانی محروم بوده است.

جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، اردیبهشت سال ۱۴۰۱ بازداشت و با وجود بیماری به اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به به پنج سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت و عضویت در گروه‌ها و منع خروج از کشور محکوم شد.

در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان از جمله هاشم خواستار، اسماعیل عبدی، رسول بداقی، مسعود فرهیخته، عزیز قاسم‌زاده، فرزانه ناظران‌پور، انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور، مهدی فتحی، حسین رمضان‌پور، امید شاه‌محمدی، جواد لعل‌محمدی، محمدحسین سپهری، جعفر ابراهیمی به اتهام های امنیتی زندانی هستند.

پیشتر نجات بهرامی، روزنامه‌نگار و معاون پیشین روابط عمومی آموزش و پرورش، درباره تشدید سرکوب معلمان، دانشگاهیان، و دانش‌آموزان به صدای آمریکا گفت که به رغم بمباران ایدئولوژیک چند دهه‌ای جمهوری اسلامی نسل جوان ایران یکی از «سکولارترین» نسل‌های جوانان جهان است و تاریخ‌ساز خواهد شد.

XS
SM
MD
LG