مقامات جمهوری اسلامی کماکان مخالفان حجاب اجباری را تهدید میکنند و در تازهترین تحول، دادستان کل کشور گفته است باید با زنانی که در هواپیما حجاب را رعایت نمیکنند برخورد شود.
همزمان، یک روز بعد از آنکه تعدادی از زنان بدون حجاب اجباری در مسابقه دو شیراز شرکت کردند، رئیس فدراسیون دوومیدانی «به دلیل حاشیههای ایجاد شده» استعفا کرد.
حجاب اجباری در هواپیما
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در نامهای به وزیر راه و شهرسازی خواهان برخورد با زنانی شد که در هواپیما حجاب اجباری ندارند.
او خلبان هواپیما را ضابط قضایی دانسته است که «موظف به تعقیب، توقیف و تحقیقات مقدماتی است.»
دادستان کل نوشته است: «نظر به اینکه موضوع کشف حجاب در ملاء عام متأسفانه مدتی است در بین تعداد اندکی از بانوان رواج یافته و طبق اطلاعات موثق بدخواهان و معاندین نظام مقدس جمهوری اسلامی در ترویج آن و هتک حرمت حکم قرآنی حجاب با برنامه ریزی تلاش دارند که به این امر منکر دامن بزنند.»
استعفا به دنبال مخالفت زنان با حجاب اجباری
وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی روز یکشنبه با استعفای هاشم صیامی، رئیس فدراسیون دوومیدانی، از سمت خود موافقت کرد.
به گزارش ایرنا، استعفای صیامی «به دلیل حاشیههای ایجاد شده در مسابقه دوی استقامت استان فارس و هنجارشکنی در جریان مسابقات» و بهرغم نزدیکشدن زمان برگزاری بازیهای آسیایی انجام شده است.
پیشتر مصطفی بحرینی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس از «تشکیل پرونده» و «احضار» مسئولین برگزاری مسابقات دو میدانی این شهر خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایسنا»، این برخورد قضایی، در پی «انتشار تصاویری» از مسابقات موسوم به «ماراتن شیراز» و «حضور زنان بیحجاب در این مسابقه» در حاشیه برگزاری «روز شیراز» صورت گرفته بود.
رقابت سالانه «دو ماراتن» شیراز پانزدهم اردیبهشتماه در مسیر خیابانهای این شهر به مسافت «۲۱ کیلومتر و ۱۰۰ متر» با حضور دست کم «۴۵۰ دونده» از سراسر کشور برگزار شد.
پس از برگزاری این دور از مسابقه، برخی کاربران حامی حکومت در شبکههای اجتماعی با انتشار تصاویر حضور برخی از زنان بدون حجاب اجباری در حین برگزاری آن، خواستار برخورد نهادهای قضایی و امنیتی با برگزار کنندگان آن شدند.
لطفالله شیبانی، فرماندار شیراز پانزدهم اردیبهشتماه در واکنش به اعتراضات اولیه، به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته بود: این مسابقات ماراتن در بخش زنان و مردان «بصورت کاملا مجزا برگزار شد» و «تعداد اندکی از بانوان» که «در جریان مسابقه نبوده» و حتی «ثبت نام نیز نکرده بودند»، به گفته او «قصد ورود در بین دوندگان مرد» را داشتند که «ماموران انتظامی» همان هنگام از این کار جلوگیری میکنند.
مقاومت مدنی زنان در ایران
پس از اعتراضات سراسری سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی در شهرهای مختلف اوج گرفت نهادهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی اقدام به سرکوب معترضان کردند که در پی این سرکوبها صدها نفر کشته، چند ده هزار نفر بازداشت و دستکم چهار نفر اعدام شدند. در ماههای اخیر و برای مقابله با موج اعتراضات مدنی مخالفان حجاب اجباری برخی نهادهای دولتی یا عمومی وابسته به حاکمیت، اقدام به کاهش ارائه خدمات خود به مخالفان حجاب اجباری کردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی پانزدهم فروردینماه سال جاری، سر باز زدن از حجاب اجباری را «حرام شرعی و حرام سیاسی» و همچنین «برنامهریزی سیاسی» خوانده بود.
با وجود گسترش دایره برخورد حکومت با مخالفان حجاب اجباری، از بازداشت در خیابانها و پلمب اماکن گرفته تا جلوگیری از پخش برخی تولیدات شبکه نمایش خانگی یا احضار برگزار کنندگان رویدادهای فرهنگی و ورزشی، گزارشها و تصاویری که منتشر میشود نشان از ادامه مخالفت شهروندان با حجاب اجباری در اشکال مختلف دارد.