لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

جلو‌کشیدن ساعت‌ها در آغاز بهار؛ منتقدان می‌گویند مخرب و زیان‌بار است


آرشیو
آرشیو

ساعت‌ها در ایالات متحده، روز یکشنبه ۲۱ اسفند یک ساعت جلو می‌روند و اکثر مردم یک ساعت از مدت خواب شبانه خود را از دست خواهند داد.

در ایران نیز موضوع تغییر ساعت در سال‌های اخیر بحث برانگیز شده است با طرح این سؤال که «آیا کاهش مصرف انرژی مهم است یا حفظ سلامت مردم؟»

کارشناسان هشدار می‌دهند که تغییر ساعت بهاری که با هدف افزایش مدت استفاده از نور روز و صرفه‌جویی در مصرف انرژی صورت می‌گیرد، مخرب است و به طور جدی برای سلامتی، آرامش، و ایمنی بدن مضر است. از این رو شماری از قانون‌گذاران ایالات متحده در تلاش هستند که قانون تغییر ساعت را برای همیشه لغو کنند.

به گزارش مجله فوربز، مطالعات نشان می‌دهند که یک آمریکایی در شب اول پس از شروع ساعت بهاری، به طور متوسط ۴۰ دقیقه از خواب خود را از دست می‌دهد، و به نظر نمی‌رسد که این مدت زمان از دست داده هنگامیکه که ساعت‌ها در پاییز به عقب برمی‌گردند، جبران شود.

این تغییر یک ساعته علاوه بر به هم ریختن برنامه خواب، ریتم طبیعی بدن را با تغییر میزان نوری که روزها و شب‌ها در معرض آن قرار می گیریم - علامت‌هایی که در تنظیم ساعت داخلی بدن ما نقش دارند - مختل می‌کند.

شواهد چه چیز را نشان می‌دهد؟

شواهد نشان داده است که در اولین روزهای پس از تغییر ساعت بهاری، میزان تصادفات رانندگی مرگبار، مراجعه به اورژانس، حملات قلبی، سکته مغزی و فراموش کردن قرارهای پزشکی افزایش می‌یابد.

شواهد همچنین تغییر ساعت بهاری را با افزایش جراحات محل کار و مرگ و میر ناشی از خودکشی مرتبط می‌دانند.

تحقیقات درازمدت نشان داده است که تغییر ساعت دو بار در سال می‌تواند بیماری‌های موجود و مزمن، به ویژه اختلالاتی مثل افسردگی، اختلال دوقطبی و اضطراب، که اغلب در برابر به هم ریختن خواب حساس هستند را تشدید کند و همینطور خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند چاقی مفرط، دیابت، فشار خون بالا و افسردگی را افزایش دهد.

تغییر ساعت بهاری در آمریکا از روز یکشنبه ۱۲ مارس (۲۱ اسفند)، آغاز می‌شود. متخصصین خواب مدت‌ها است که با این کار به شدت مخالف هستند. آکادمی پزشکی خواب آمریکا در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که تغییر ساعت بهاری می‌تواند ساعت داخلی بدن را به هم بریزد، و این امر می‌تواند «تاثیرات قابل ملاحظه‌ای بر روی سلامت و ایمنی عمومی» بگذارد.

بنا بر گزارش‌ها، ریشه‌های تاریخی تغییر ساعت‌ها - جلو رفتن در بهار و عقب‌کشیدن در پاییز - مربوط به استفاده بهتر از نور روز و صرفه‌جویی در انرژی بوده است. این قانون برای چندین دهه در قوانین فدرال گنجانده شده است و اگرچه ایالت‌ها می توانند از آن انصراف بدهند، تنها هاوایی و آریزونا این کار را انجام داده‌اند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها از این سنت بیزارند.

با این حال طرفداران تغییر ساعت در فصل بهار می‌گویند استفاده بیشتر از نور روز می‌تواند باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی شود و روحیه سحرخیزها و طرفداران «نور بیشتر و خواب کمتر» را بهتر کند.

XS
SM
MD
LG