نتایج یک پژوهش نشان میدهد در ایران از هر ۱۰ نفر، هشت نفر «متلک و مزاحمت بدنی» را تجربه کردهاند. بیشترین میزان این نوع آزار در مکانهای عمومی مانند اماکن تجاری، تفریحی و اداری اتفاق افتاده است.
به گزارش مرکز «دادههای باز ایران»، در روز چهارشنبه ۱۰ اسفند، در میان کسانی که به فراخوان این مرکز پژوهشی پاسخ دادهاند، از هر ۱۰ نفر، هشت تن «مزاحمت بدنی» مشهور به «انگولک» و متلک را در «وسایل حمل و نقل و یا ایستگاهها و ترمینالهای مسافری» تجربه کردهاند و متلک شنیدهاند.
«متلک» نوعی «مزاحمت زبانی» است که «به قصد دست انداختن، تحقیر، یا جلب توجه» به دیگران گفته میشود و «مزاحمت بدنی یا انگولک» نوع «بدنی یا فیزیکی» مزاحمت از طریق «لمس بدن دیگری بدون رضایت او» است.
بر اساس پژوهش یک مرکز تحقیقاتی خصوصی، میزان آزار کلامی یا بدنی برای «هر زن یا دختر در شهرهای ایران به میزان مسافتی که طی میکند یا مدت زمان حضورش در سطح خیابانها» بستگی دارد و «در هر تردد شهری، بین یک تا ۲۰ بار مزاحمتهای کلامی، فیزیکی و چشمی (نگاه نامناسب و آزاردهنده) از سوی برخی مردان را تجربه میکند.»
همچنین بنا بر نظرسنجی یک نهاد عمومی «۷۶ درصد از زنان گفتهاند که به آنان متلک گفته شده و ۸۳ درصد از زنان» نیز «تنه زدن عمدی» را تجربه کردهاند.
یک گزارش «از محیط کاری روزنامهنگاران حاکی از آن است که ۶۵ درصد آنان مزاحمت کلامی و سه درصد مزاحمت همراه با لمس بدن را تجربه کردهاند.»
بنا بر این گزارش، «مردان متلکگو ۱۰ برابر زنان متلکگو هستند و نسبت مردانی که عامل مزاحمت بدنیاند، بیش از ۱۵ برابر زنان بوده است.»
میزان ۸۰ درصدی متلک و مزاحمت بدنی در ایران در حالی است که بنا بر پژوهشها «۱۴ درصد از زنان کشورهای اروپایی گفتهاند در طول سال گذشته با مردانی مواجه شدهاند که برای جلب توجه در خیابان برایشان سوت زدهاند.»
این آمار در اسپانیا «۲۳ درصد» بیشترین و در ایتالیا با «۱۰ درصد» کمترین موارد «این نوع متلک را به خود اختصاص دادهاند.»
این پژوهش نشان داده که مزاحمت بدنی در بسیاری از جوامع «به دلیل مجازاتهای قانونی و فعالیت مدنی به شدت کاهش یافته» اما در برخی دیگر از جوامع «رواج بسیار دارد.»
در بخش دیگری از این گزارش عنوان شده که در مصر «۹۸ درصد زنان خارجی و ۸۳ درصد از زنان مصری» گفتهاند «مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند» و این آزارها «حتی در تجمعات اعتراضی در دوره بهار عربی» نیز رخ داده است.