لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۶

لایحه شهرداری تهران در مورد عوارض نگهداری قبور؛ کاربران: برای «سرکیسه‌کردن مردم» است


زندگی بی‌خانمان‌ها در قبرستان - آرشیو
زندگی بی‌خانمان‌ها در قبرستان - آرشیو

شهرداری تهران در لوایح عوارضی سال ۱۴۰۲ که برای تصویب به شورای شهر فرستاده، هزینه‌ای را به عنوان عوارض «نگه‌داشت سالیانه قبور» تعیین کرده است. این خبر با واکنش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده است.

بنا به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز شنبه ۱۵ بهمن، اگر لایحه عوارض نگه‌داشت قبور از طرف شورای شهر تهران تصویب شود و به تأیید فرمانداری برسد، شهروندان باید بابت هر قبر سالانه «۱۶۴ هزار تومان» بپردازند.

به گفته بهروز شیخ‌رودی، معاون محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران، این پیشنهاد با سیاست‌گذاری‌های شورا مغایرت دارد و همچنین با ادعای علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت، مبنی بر مخالفت با گران کردن امور شهرها، در تناقض است.

انتشار این خبر در رسانه‌های اجتماعی واکنش‌هایی برانگیخته است.

سیامک رحمانی، روزنامه‌نگار، با اشاره به تعیین این عوارض برای «نگهداری قبور» در توییتی نوشت: «یعنی حتی بمیریم هم از دست این قوم یأجوج و مأجوج رهایی نداریم و باز باید خراج بدهیم.»

مجید نیکنام، مدیر بنیاد ستار بهشتی، با انتشار تصویری از قبر روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، با تأکید بر این که «سکوت نکنیم»، گفت: «مردم ما از سال ۶۸ در حال پرداخت عوارض سنگین برای نگهداری قبرهای خاص هستند. جمهوری اسلامی، راه سرکیسه کردن مردم را به خوبی بلد است.»

رضا بهرامی، یکی از کاربران توییتر نیز تأکید کرد: «از آرمان‌های انقلاب ۵۷ رسیده‌اند به اخذ عوارض از قبور!»

به اعتقاد او، «این تراژدی عیان‌تر از آنی است که توضیح اضافه بخواهد.»

عباس عبدی، روزنامه‌نگار هم گفته است حتی در «وحشی‌ترین نظام‌های سرمایه‌داری اینطور مردم را تلکه نمی‌کنند.»

مقامات شهرداری تهران پیش از این اظهارات خبرسازی درباره گورستان‌ها بیان کرده‌اند. از جمله علیرضا زاکانی گفته که «گلزار شهدا» در بهشت زهرا را «سند هویتی تهران» دانسته و گفته بود اید «بهشت‌گردی را در مدارس رواج دهیم.»

شهردار تهران همچنین گفته است که شهرداری در پی «شناسایی ظرفیت‌های شرق و غرب تهران» برای ایجاد آرامستان جدید است.

همچنین جلال بهرامی، معاون خدمات شهری شهردار تهران نیز آبان ۱۴۰۰ از آماده‌سازی زمین‌هایی در تهران و اطراف پایتخت برای دفن اجساد در «زمان‌های بحران» خبر داده و گفته بود که یک قطعه زمین ۱۳ هکتاری در بخش جنوبی تهران برای دفن اجساد زلزله احتمالی آماده شده، و یک زمین ۳۰۰ هکتاری نیز به همین منظور در اطراف تهران در نظر گرفته شده که «اعتبارات» برای آماده‌سازی آن پیش‌بینی شده است.

XS
SM
MD
LG