لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۹

صادرات نفت ایران به «بالاترین میزان در سه سال گذشته» رسید


آرشیو.
آرشیو.

به گفته شرکت‌ ردیابی نفتکش‌ها، صادرات نفت ایران با وجود تحریم‌های ایالات متحده در دو ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در سه سال گذشته رسید و سال ۲۰۲۳ را با فروش بالاتر به چین و ونزوئلا آغاز کرد.

از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، در سال ۲۰۱۸ از توافق برجام خارج شد و مجددا تحریم‌ها را با هدف محدود کردن صادرات نفت و درآمدهای مرتبط با آن اعمال کرد، صادرات نفت ایران محدود شد.

اما در دوره ریاست جمهوری جو بایدن صادرات نفت ایران افزایش یافت و بر اساس برخی برآوردها به بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۹ رسیده است. این افزایش برغم توقف در مذاکرات احیای برجام و رقابت با روسیه صورت گرفت که نفت خود را با تخفیف می‌فروشد.

به گزارش رویترز، شرکت مشاور انرژی، اس‌وی‌بی، گفت که صادرات نفت خام ایران در دسامبر به طور متوسط دو میلیون و دویست هزار بشکه در روز بود که ۴۲ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل از آن، نوامبر، افزایش داشت و بالاترین رقمی است که این شرکت در سال ۲۰۲۲ بر اساس برآوردهای قبلی گزارش کرده است.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، گفت که تحریم ها توسط دولت آمریکا به شدت اعمال می‌شوند و «ارقام کلان اقتصاد ایران به وضوح این را تایید می کند.»

واتسون گفت: «ما در اقدام علیه آنهایی که تحریم‌ها را دور می‌زنند و اعمال تحریم‌ها علیه تجارت موشکی و پهپادی ایران و نقض حقوق بشر علیه مردم ایران تردیدی نداشته و نخواهیم داشت.»

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اواخر سال گذشته تحریم‌هایی را علیه یک باند قاچاق نفت مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعمال کرد.

وزارت نفت ایران به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره صادرات پاسخ نداد. به گزارش خبرگزاری فارس پیش نویس بودجه ایران بر اساس فروش حتی بالاتر از یک میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز تنظیم شده است.

چین بزرگترین مشتری ایران است که، به گفته تحلیلگران، برای دور زدن تحریم ها، بیشتر صادرات نفت خام ایران به چین به عنوان نفت خام سایر کشورها تغییر نام داده می شود. ایران در گذشته گفته بود که برای پنهان کردن مبدا محموله‌های نفتی ایرانی اسناد جعلی صادر می‌کرد.

هیچ رقم قطعی برای صادرات نفت ایران وجود ندارد و برآوردها اغلب تفاوت زیادی با هم دارند. شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها از روش‌های مختلفی برای ردیابی محموله‌های نفتی استفاده می‌کنند، از جمله داده‌های ماهواره‌ای، داده‌های بارگیری در بنادر و اطلاعات ارائه شده. ایران عموما آماری را منتشر نمی‌کند.

XS
SM
MD
LG