سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در واکنش به وضعیت آشفته بازار ارزهای خارجی در ایران و ناتوانی سیستم پولی و بانکی کشور در مهار آن، مدعی شده که «کانالهای تلگرامی» در این زمینه «نرخسازی» کردهاند.
به گزارش رسانههای ایران، علی بهادریجهرمی در نشست هفتگی امروز سهشنبه ۱۳ دیماه با برخی از خبرنگاران داخلی، مدعی شد که «۴۰ کانال تلگرامی نرخساز» از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی «شناسایی» و با آنها «برخورد» شده است.
در هفتههای اخیر نرخ برابری دلار آمریکا مقابل ریال جمهوری اسلامی به بیشترین میزان ممکن در دهههای اخیر و تا «۴۵۰ هزار ریال» نیز رسید که موجب تعطیلی برخی صنوف و بازارها در ایران از جمله پاساژ علاءالدین شد.
سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی در ارتباط با «ارز نیمایی» نیز گفته است که این ارز حمایتی فقط به «حوزههای کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشینآلات» اختصاص داده شده است.
بهادریجهرمی همچنین مدعی شده در «سامانه نیما» که محل عرضه ارز حمایتی دولتی و با نرخی پایینتر از بازار آزاد است، تا «ده برابر» تقاضا، «عرضه» صورت گرفته است.
با وجود چنین ادعایی اما وضعیت بازار آزاد ایران حاکی از آن است که تنها یک روز پس از اجرای سیاست تزریق انبوه ارز توسط دولت رئیسی برای «تنظیم بازار» و کاهش بهای آن، مجدد در روزهای اخیر قیمت دلار آمریکا به بیش از «۴۰۰ هزار ریال» رسیده است.
شکست «سیاستهای تنظیم بازار» دولت جمهوری اسلامی در حالی است که علتهای اعلامی برای افزایش نرخ آن نیز برگرفته از نسخههای تکراری سالهای گذشته همچون تاثیر شبکههای اجتماعی به ویژه «تلگرام» را مسئول مستقیم دانستن است.
در سالهای گذشته علاوه بر دستگیری افرادی به عنوان «سوداگر ارز» یا «سلطان طلا و سکه» که تا صدور و اجرای حکم اعدام برای برخی از آنان نیز پیش رفت، از جمله دلایل اصلی «فیلترینگ» دائمی شبکه اجتماعی پر مخاطب «تلگرام» در ایران، جلوگیری از اثرگذاری آن بر بازار ارز بود.