لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۰

آمریکا ۷ مقام ارشد جمهوری اسلامی را در رابطه با «سرکوب اعتراضات ایران» تحریم کرد


وزارت خزانه‌داری آمریکا
وزارت خزانه‌داری آمریکا

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، اوفک، روز پنجشنبه هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضات مردمی و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم کرد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، در این باره گفت: «حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌جویانه، برای تضمین آزادی و کرامت فردی، حیاتی هستند.» به گفته او، «ایالات متحده قطع اینترنت توسط دولت ایران و سرکوب مداوم و خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌جویانه را محکوم می‌کند» و در تحریم کردن آمران و حامیان چنین اقداماتی درنگ نخواهد کرد.

اوفک روز ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به دلیل سرکوب اعتراضات ناشی از کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تحریم کرده بود.

  • افراد تحریم‌شده

در بیانیه وزارت خزانه‌داری افراد تحریم‌شده به شرح زیر آمده است:

احمد وحیدی: وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی و از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که بر سرکوب اعتراضات نظارت می‌کند.

او در گذشته زنان ایرانی را تهدید کرده که در صورت سرپیچی‌شان از حجاب اجباری، به اتهام «قانون‌شکنی» از سوی نیروهای امنیتی بازداشت می‌شوند. احمد وحیدی در روزهای اخیر نیز معترضان را علنا تهدید و از اقدامات سرکوب‌گرانه نیروهای امنیتی علیه اعتراضات به کشته‌شدن مهسا امینی حمایت کرده است.

احمد وحیدی در سال ٢٠١٠ نیز به دلیل ارتباط با برنامه هسته‌ای و تسلیحات کشتار جمعی جمهوری اسلامی از سوی وزارت خزانه‌داری تحریم شد.

وحیدی در ٢٧ تیر ١٣٧٣ به هنگام ریاست بر نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ناظر بر بمبگذاری مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، بود که در آن ۸۵ نفر جان باختند.

عیسی زارع‌پور: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی، که مسئول اقدام «شرم‌آور» جمهوری اسلامی مبنی بر قطع دسترسی میلیون‌ها ایرانی به اینترنت به امید کاهش شدت اعتراضات است.

او که رسانه‌های اجتماعی را ابزاری برای انتشار پیام‌های معترضان خوانده، گفته است قطع اینترنت و خاموش کردن صداهای مردم در فضای مجازی تا زمان ادامه تظاهرات جاری همچنان انجام خواهد شد.

حسین ساجدی‌نیا: معاون عملیات فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که مسئول سرکوب تظاهرات مردمی از سوی نیروی انتظامی است.

یدالله جوانی: معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مسئول سرکوب تظاهرات مردمی از سوی نیروهای سپاه است.

وحید مجید: رئیس پلیس سایبری ایران مشهور به پلیس فتا که مسئول نظارت بر کاربران ایرانی در فضای مجازی، فیلتر کردن وبسایت‌ها، و مسدود کردن محتواهای منتقدانه از دولت ایران در اینترنت است.

حسین نجات: جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله و از چهره‌های نزدیک به آیت‌الله علی خامنه‌ای که نیروی تحت امرش مسئول سرکوب معترضان در تهران است.

حسین رحیمی: فرمانده انتظامی تهران بزرگ که ناظر بر عمده فعالیت‌های پلیس امنیت اخلاقی و گشت ارشاد در تهران است.

دور جدید اعتراضات از بیست روز پیش آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

XS
SM
MD
LG