وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز جمعه با انتشار بیانیهای از بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر در ارتباط با تظاهرات جاری از جمله ٩ تبعه خارجی خبر داد.
در این بیانیه اعتراضات سراسری به دنبال کشتهشدن مهسا امینی، دختر ٢٢ ساله سقزی در بازداشت گشت ارشاد، را «اغتشاشات» خوانده و مدعی شده که «عوامل سازمانهای جاسوسی بیگانه» و آمریکا و بریتانیا و عربستان سعودی در این تظاهرات نقش داشتهاند.
وزارت اطلاعات در ادامه بیانیه مدعی شده به دلیل «ملاحظات امنیتی... بخشی از کشفیات و دستگیریها» را منتشر میکند.
طبق بیانیه وزارت اطلاعات، ۴۹ عضو سازمان مجاهدین خلق، ٧٧ عضو احزاب کُرد کومله، دموکرات، پاک، و پژاک، پنج عضو «گروهکهای تکفیری»، پنج پیرو آیین بهاییت، ٩٢ طرفدار پادشاهی پهلوی، «٩ تبعه بیگانه از آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد و ...»، و ٢٨ معترض دیگر بازداشت شدهاند.
پژاک در سال ۲۰۰۹ در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته و آمریکا سپاه پاسداران را یک گروه تروریستی میداند.
این بیانیه میافزاید «تذکر لازم به شکل مقتضی» به «سفارتخانههایی که عوامل آنها کوچکترین دخالت یا ورود به صحنه اغتشاشات داشتند» از جمله سفارتهای «آلمان، فرانسه، انگلیس، سوئد، و ... » داده شده است.
ادعای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی: رسانههای فارسیزبان خارج از ایران نقش کلیدی در اعتراضات اخیر داشتهاند و به همین دلیل وزارت اطلاعات پروندههایی برای اعضای این شبکهها تشکیل داده است
وزارت اطلاعات در بخش دیگری از بیانیه خود مدعی شده دو تبعه فرانسوی بازداشتشده در اردیبهشت ماه گذشته نیز به اتهام «سازماندهی و آموزش» این اعتراضات در همان زمان بازداشت شده بودند و در روزهای آینده در این باره اطلاعرسانی مشروحی انجام خواهد شد.
این اعلامیه مفصل در ادامه بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعاهایی همچون «طرح انفجار یک مرکز صنعتی حساس» و یا «خرابکاری در دو هواپیمای مسافربری» را مطرح میکند و میافزاید رسانههای فارسیزبان خارج از ایران نقش کلیدی در اعتراضات اخیر داشتهاند و به همین دلیل وزارت اطلاعات پروندههایی برای اعضای این شبکهها تشکیل داده و آنها را «قطعا» پاسخگو خواهد کرد.
حدود دو هفته از آغاز اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی میگذرد و چهرههای برجسته ایرانی و جهانی در حمایت از معترضان انتقادات شدیدی را متوجه حاکمیت جمهوری اسلامی کردهاند.
مقامات دولت ایران ضمن رد این انتقادات و برخلاف گفتههای خانواده مهسا از پذیرش مسئولیت در باره کشته شدن او سر باز زدهاند و در عوض به سرکوب معترضان دست زدهاند. برخی از معترضان نیز میگویند جمهوری اسلامی در تلاش برای رد اتهام کشتن مهسا دست به کشتن دهها معترض مسالمتجو زده است.